top of page

Kajakken voor schoon water: river clean-up

Peddelen in de Belgische natuur, dat is altijd plezant bij mooi weer. Maar wist je dat er elk jaar zo'n 11 miljoen ton plastic in de oceanen komt via onze rivieren? Wil je dus graag waterpret combineren met een goede daad, doe dan eens een river clean-up met de kajak/kano. Dat is al peddelend afval verzamelen en zo onze natuur een handje helpen.


(Lees verder onder de foto.)


River clean-up opties

Je kan een river clean-up doen als particulier met je eigen kajak/kano, of aanhaken bij een organisatie die het als workshop organiseert of als teambuilding.1. Clean-up met je eigen kajak/kano

Bij sommige gemeenten/steden kan je bij de milieudienst terecht voor het nodige materiaal (vuilzakken - handschoenen - emmers - gripstokken) alsook voor het ophalen van het ingezamelde zwerfvuil.


Ook bij organisaties als River Cleanup of MooiMakers kan je steeds terecht voor de nodige info of materiaal.


2. Georganiseerde clean-up, in teamverband

Regelmatig worden er clean up acties georganiseerd waaraan je kan deelnemen. Deze voorzien dan de kajaks/kano's, het materiaal en stippelen de route uit. Hiervoor kan je onder meer terecht bij Duckwing Outdoor, Natuurpunt, Peddelsport Vlaanderen en River Cleanup.


Onze ervaring met de river clean-up

Wij namen deel aan een georganiseerde opruimactie met Duckwing Outdoor.


Het traject dat wij aflegden was 4,5km op de Dijle (van de Florivalstraat in Huldenberg tot de Leuvensebaan in Sint-Agatha-Rode). Afhankelijk van de hoeveelheid afval ben je hier mogelijk wel een 3-tal uren mee zoet.


Ook voor kinderen is deze activiteit de max en soms moet je rekenen op enige behendigheid. Wanneer was de laatste keer dat je de limbo deed onder een boomstam? Of dat je bijna uit de kajak viel voor dat ene plastiekje dat je steeds te snel af is? Dolle pret verzekerd.Tips voor een geslaagde river clean-up


(Lees verder onder de foto.)


We wensen jullie alvast veel peddelplezier, natte voetjes, volle zakken en een smile tot in Tokyo. Have fun!


Eenvoudigweg: trek erop uit en maak je hoofd even helemaal leeg

Veel mensen hebben moeite om hun hoofd af en toe helemaal leeg te maken. Daarom heeft Eenvoudigweg als doel om jou te inspireren eens iets anders te doen. Iets dat niet in je dagelijkse doen en laten past, waar je helemaal in kan op gaan. Zo maak je je hoofd even leeg en kan je nadien gewoon verder knallen. Klinkt eenvoudig, maar dat is het niet altijd.


Dus verzamelt Eenvoudigweg de leukste activiteiten waarmee jij er zonder veel gedoe op uit kan trekken. Prik een datum, vind een activiteit en trek erop uit. Dat is het idee achter Eenvoudigweg.


De activiteiten op onze website zijn er in twee categorieën:


Ontdek deze leuke activiteiten hier:
Commentaires


bottom of page