top of page
Yves Muyters - Eenvoudigweg.JPG

Het verhaal achter Eenvoudigweg

In 2015 ontdekte Yves Muyters tijdens zijn eerste meerdaagse trekking hoe 'buiten zijn' hem energieker, gelukkiger en (als mens) rijker maakte. Stap voor stap beïnvloedde dit zijn hele levensstijl, waardoor hij van een 'couch-potatoe' transformeerde tot een echte avonturier.

 

De podcast over deze transformatie vind je op spotify.

Maar daar liet Yves het niet bij. De idealist in hem wilde al dat buitengeluk graag delen met de rest van de wereld. Yves begon zijn avonturen te delen op instagram, waardoor hij steeds meer mensen bereikte. Beetje bij beetje kreeg hij vragen binnen voor tips en advies, een enkele keer vroeg een wildvreemde zelfs of instagram-volgers weleens mee mochten op avontuur.

 

Van het één kwam het ander. Voor hij het goed en wel wist inspireerde Yves honderden mensen met zijn eigen website boordevol outdoor-inspiratie, en organiseerde hij meerdere keren per jaar avontuurlijke en actieve vakantieweekends.

Visie en missie

Een goede visie start met een goed statement:

"Technologie is een boost voor onze welvaart en zal er dus altijd blijven.

Maar soms... is diezelfde technologie ook een vloek."

Communicatie gaat sneller dan ooit. Top, daarmee gaat alles tenminste vooruit. Maar soms is het moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien: e-mails stromen binnen, Facebook en Whatsapp pingen om aandacht, je Strava-vrienden verdienen allemaal een duimpje en jongens toch, wat is het leuk om al die mooie foto's op Instagram te bekijken!

Het gevolg: behoorlijk wat stress, veel zetelzitten maar weinig doen. Terwijl je net door buiten te komen en actief te zijn weer energie krijgt om er ook de volgende dag met volle goesting in te vliegen! 

Daarom heb ik er met Eenvoudigweg m'n missie van gemaakt om zo veel mogelijk mensen te laten kennismaken met het concept 'actieve natuurbeleving'. Ik wil alle drempels wegwerken die jou beletten om op een actieve manier in de natuur bezig te zijn.

 

Misschien spreekt dit concept je helemaal niet aan, maar de kans is even groot dat dit het puzzelstukje is dat jij al jaren mist.

Het plan...

Om eerlijk te zijn, aanvankelijk was er geen plan. Ik begon gewoon reisplannen te delen voor actieve natuurvakanties. De idealist in mij vond het gewoon 'goed' om dit te doen. Zomaar, omdat het kan.

 

Daarom startte ik in 2021 met Eenvoudigweg. Missie geslaagd, dacht ik zo. Met deze reisplannen kunnen heel wat mensen gemakkelijk aan 'actieve natuurbeleving' doen en nog gelukkiger worden dan ze al zijn. Flink gewerkt (schouderklopje voor mezelf) en een bank vooruit. Maar al snel bleek dat het toch nog beter kon.

Via Instagram kwam ik in contact met enkele personen die Eenvoudigweg al snel hadden ontdekt, mijn 'early adopters'. Meer dan eens werd ik gevraagd om raad en advies. Leuk! Een enkele keer liet iemand me weten dat een trekking wat te zwaar was. Minder leuk. 

Ik vond dat aanvankelijk vreemd, alles (inclusief moeilijkheidsgraad) staat toch op de website? Hoewel, als ik naar mezelf kijk besef ik dat de stap naar die eerste zelfstandige trektocht toch behoorlijk groot is, zelfs met alle info die je online kan vinden.

Daarom werk ik momenteel - beetje bij beetje - aan nieuwe initiatieven waarmee drempels worden weggewerkt om actief de natuur in te gaan.

 

Ik begon met begeleide vakantieweekends, waarin ik telkens een 10-tal mensen klaarstoomde om er zelf op uit te trekken. Daarnaast organiseerde ik ook meerdaagse outdoor-events en hardloopwedstrijden, waarmee ik m'n deelnemers uitdaagde om hun sportieve grenzen te verleggen. 

 

Maar laat ons eerlijk zijn, hoe vaak ga je nu een héél weekend weg? Ik wou meer doen voor m'n volgers. Daarom begon ik ook m'n favoriete dagactiviteiten te delen. Ook activiteiten georganiseerd door m'n outdoor-partners mochten hierin niet ontbreken. Fietstochten, wandelingen, sport en spel, ... Zolang het maar buiten is, in de natuur en lekker actief. Zo wil ik iedereen voorzien in een dagelijkse portie outdoor-plezier.

Gewoon,  omdat het kan. En wie weet, wat volgt er nog de komende jaren? Stay tuned...

- Laatste update van deze pagina: juni/2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de Eenvoudigweg-nieuwsbrief, boordevol outdoor-plezier

Bedankt!

bottom of page