top of page

Zelfstandig op pad

Mag het nog zotter? Ontdek de begeleide activiteiten

Regio
Type activiteit
Ga je met kinderen?
Bucketlist
Reset filters
Hallerbos (hyacinten)

Halle-Vilvoorde

Het hallerbos is gekend omwille van de duizenden hyacinten die er rond midden april in bloei staan. Een feëriek paars bloementapijt midden in het bos. Een visueel plaatje om van te smullen.

Op ontdekking in het Waverwoud

Regio Antwerpen

Wandeling van 17,8km langs de unieke plekjes in de Hondsbossen, Gasthuisbossen, Brede Zeyp en het Vossenbergbos. Ook kortere wandellussen mogelijk.

Vallei van de Oude Kale

Regio Gent

Tijdens deze bijzonder natuurlijke wandeling laat je wegen en auto's volledig achter je. Dat maakt deze wandelingen één van de mooiere in Vlaanderen.

Slapen in een boomhut

Regio Brugge

Deze bijzondere overnachtingsplek doet je alles even hélemaal vergeten. Een tent in de bomen, midden in de natuur. Met meer dan genoeg activiteiten voor jong en oud. Een unieke ervaring!

Beverspotten in Broek de Naeyer

Rivierenland

Korte wandeling (5,7km) in Broek de Naeyer, huis van de bevers. Zoek de verse beversporen en geniet van de vele vogels. Ook heel erg leuk om met kinderen te doen!

Fietstocht en overzet Schelde

Waasland

Een fietstochtje van 36km langs de Schelde, met in het midden een rustmomentje op de gratis overzetboot Hemiksem - Bazel. Ideaal bij een zonnige dag, met weinig wind...

Oriëntatieparcours Lummen

Limburg

Met een kaart in de hand zoek je je eigen weg van checkpoint naar checkpoint. Je kan dit zowel al lopend als wandelend doen, afhankelijk van eigen capaciteit en goesting.

Bospolder (Ekerse putten)

Regio Antwerpen

De Ekerse putten, bij natuurpunt gekend als 'De Bospolder'. Dankzij haar unieke ligging heeft dit stukje natuur alles in huis om zeldzame soorten nieuwe kansen te bieden. Verrekijkers meenemen!

Struisvogelboerderij + wandeling

Regio Antwerpen

Een struisvogelboerderij, het is eens wat anders. Naast de struisvogels zijn er ook allerlei andere dieren, erg leuk! In de cafetaria vind je enkele suggestiewandelingen in de buurt. Zeker een aanrader, ook zonder kinderen... ;-)

Merksplas Kolonie

Kempen

De kolonie van Merksplas, ooit ontstaan om armoede te bestrijden, maar nu een prachtig natuurgebied. Bekroond met het label van UNESCO Werelderfgoed. Een topper voor iedere wandelaar/natuurliefhebber.

bottom of page