top of page

Eenvoudigweg heeft nu een blog!

"Blogpagina's, daar doe ik niet aan mee. Dat is veel te veel werk en daar zijn er al genoeg van." Aldus Yves Muyters, oprichter van Eenvoudigweg. And yet, here we are: Eenvoudigweg heeft nu een blogpagina. Maar waarom dan toch??!


Wel, de beslissing om een blog toe te voegen aan Eenvoudigweg.be is ook niet geheel door Yves zelf gemaakt.


Blogpagina's, daar doe ik niet aan mee. - Yves Muyters, oprichter Eenvoudigweg

Het waren namelijk de Eenvoudigweg-ambassadeurs die met content kwamen die niet hélemaal in de invulling van Eenvoudigweg paste, maar wel in het idee achter Eenvoudigweg. En goede content in lijn met de algemene visie, daar moet je gewoon in meegaan.


De Eenvoudigweg-ambassadeurs geven richting

Afgelopen zomer werd het team van Eenvoudigweg uitgebreid van een one-man-show naar 10 personen. Het doen en laten van Eenvoudigweg wordt niet meer solo bepaald door oprichter Yves, in plaats daarvan zijn er nu 10 ambassadeurs die er stuk voor stuk energie uit halen om anderen te inspireren.


Deze ambassadeurs delen met veel plezier hun favoriete activiteiten op de website, vertellen tegen iedereen die het horen wil over alle inspiratie die je kan vinden op onze website én geven richting aan 'Eenvoudigweg' in het algemeen.


Mee richting geven, zolang je anderen maar inspireert om erop uit te trekken en hun hoofd af en toe helemaal leeg te maken. Dat was de belofte toen de ambassadeurs één voor één telefonisch werden gebriefd voor hun nieuwe engagement. En belofte maakt schuld...


Inspiratie vanuit persoonlijke verhalen

Tijdens de eerste telefonische ambassadeur-briefing merkten we het al: terwijl Eenvoudigweg zich richtte op leuke activiteiten in Vlaanderen, barstten enkele ambassadeurs van de ideeën buiten dit kader. Die vurige outdoor-spirit mag niet beteugeld worden vonden we, want wat inspireert er nu meer dan een persoonlijke ervaring?


Terwijl Eenvoudigweg zich richtte op leuke activiteiten in Vlaanderen, barstten enkele ambassadeurs van de ideeën buiten dit kader.

Zo zou één van de ambassadeurs een wandeltocht ondernemen naar Santiago de Compostella, een andere ambassadeur vertelde me hoe ze vroeger vooral de 'moeilijkheden' van een trektocht zag en na haar 40'ste ontdekte hoe leuk het is om erop uit te trekken, en weer een andere ambassadeur gaf aan zijn tweede leven te zijn begonnen met een super sportieve en avontuurlijke insteek.


Stuk voor stuk interessante verhalen, die geen volwaardige plek hadden in de 'oude invulling' waarin de focus uitsluitend lag op daguitstappen in Vlaanderen.


Jammer, want deze verhalen zijn toch wel erg inspirerend, en echt het delen waard. Hoog tijd dus om alle vooroordelen van een blogpost los te laten. Met deze insteek werkt een blog volgens ons wél.


De eerste blogpost: river clean-up inspiratie

Wat (of wie) was nu de directe aanleiding voor het oprichten van deze blog? Ambassadeur Joke krijgt de eer voor de 'final push' toegeschreven. Zij stuurde een activiteit in om op de website te zetten. Het is te zeggen, het was meer type-activiteit dan een echte hands-on 'plannen en gaan' activiteit.


Joke was namelijk met de organisatie Duckwing outdoor gaan kajakken op de Dijle. Dit deden ze volgens een geheel nieuw concept: al kajakkend visten ze het plastiek uit het water! Een prachtig initiatief, dat toch wel wat extra aandacht verdiende. Maar helaas, de activiteit was al gepasseerd en kon dus niet meer aan de lijst van 'geplande activiteiten' worden toegevoegd.


De oplossing: een blogpagina, specifiek voor alle ervaringen en initiatieven die al voorbij zijn, of zich niet in Vlaanderen bevinden, of die een persoonlijk outdoor-verhaal vertellen, of... we zien wel welke ideeën er nog aan het brein van de ambassadeurs ontspruiten. Een echte inspiratie-blog dus!


We hielden er zelfs een nieuwe partner aan over

Gecharmeerd door Joke's ervaring namen we ook nog even contact op met river clean-up organisator Duckwing outdoor.


Een eenvoudige e-mail waarin we uitlegden dat we met Eenvoudigweg de leukste activiteiten verzamelen zodat onze gebruikers hun hoofd af en toe hélemaal kunnen leegmaken. Dat we hier niets aan verdienen maar het gewoon fijn vinden om anderen te inspireren.


Gecharmeerd door Joke's ervaring namen we ook nog even contact op met Duckwing outdoor.

En dan ook de vraag: "Mogen we jullie workshops aub op de website zetten, zodat ook anderen zich kunnen inschrijven?". En of ze dat wilden!


Binnenkort vind je de activiteiten van Duckwing outdoor dus ook terug tussen de 'activiteiten in groep', die door de partners van Eenvoudigweg worden georganiseerd!


Eenvoudigweg: trek erop uit en maak je hoofd even helemaal leeg

Veel mensen hebben moeite om hun hoofd af en toe helemaal leeg te maken. Daarom heeft Eenvoudigweg als doel om jou te inspireren eens iets anders te doen. Iets dat niet in je dagelijkse doen en laten past, waar je helemaal in kan op gaan. Zo maak je je hoofd even leeg en kan je nadien gewoon verder knallen. Klinkt eenvoudig, maar dat is het niet altijd.


Dus verzamelt Eenvoudigweg de leukste activiteiten waarmee jij er zonder veel gedoe op uit kan trekken. Prik een datum, vind een activiteit en trek erop uit. Dat is het idee achter Eenvoudigweg.


De activiteiten op onze website zijn er in twee categorieën:


Ontdek deze leuke activiteiten hier:


Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page