top of page

Ontdek Disc Golf: Mijn Persoonlijke Ervaring met dit Gezellige en Laagdrempelige Buitenspel

Tijdens Corona (2019) speelde ik voor het eerst een spelletje Disc Golf, en ik werd er verrassend genoeg meteen door 'gebeten'.


Wat is Disc Golf, en Hoe ik het Ontdekte

Disc Gold fort van Borsbeek

De ontdekking van Disc Golf begon voor mij eigenlijk al een héle tijd geleden. In het fort van Borsbeek zag ik in m'n jeugd al vreemde gele korven staan.


Ik ging ervan uit dat het iets was om schapen te voeren ofzo, maar tegelijkertijd vond ik het ook vreemd. Ik had er namelijk nog nooit schapen zien staan.


Pas tijdens corona stuitte ik op een artikel dat het over Disc Golf, en toen vielen de puzzelstukjes eindelijk in elkaar. DAAR waren die schapenkorven dus voor! Wat voelde ik me onnozel.


Disc Golf is eigenlijk als gewone golf: in zo weinig mogelijk pogingen moet je van A naar B. Bij gewone golf gebruik je daarvoor een balletje en een gat in de grond, bij Disc Golf doe je het met een frisbee en een korf.


Een 'frisbee', het is te zeggen. Je kan het spel spelen met een gewone frisbee, maar de echte enthousiastelingen gebruiken een uitgebreide set aan 'Discs'. Iedere 'Disc' heeft zijn eigen vliegpatroon en kan een andere afstand afleggen. Al wist ik dat allemaal natuurlijk nog niet tijdens die eerste Disc Golf Ontdekking...


Waar Moet ik Starten?

Ik kwam dus toe in het fort van Borsbeek, parkeerde m'n wagen en ging naar het grasveld waarvan ik me herinnerde dat de 'schapenkorven' van vroeger stonden. En nu? Ik had werkelijk geen idee. Plots zag ik dat er bovenop een korf het nummer '1' stond, dat was me nog nooit eerder opgevallen! Ik zette mezelf wat verder in het veld, en hop, daar ging ik dan. (Nota: op het Disc Golf Parcours in Edegem staan handige plaatjes met meer uitleg over de hole en het parcours, zie foto hieronder)

Disc golf Zandbergen, Edegem

Na enkele worpen kwam ik in de buurt van de korf. Best leuk eigenlijk. De laatste worp ging recht in de korf. KLINGELINGELING! Het geluid van de metalen kettingen die de Disc tot in het mandje laten glijden. En het is onnozel, maar dit vond ik ZO leuk. Het leek wel alsof de korf me een persoonlijk applausje gaf. Allright! Op naar de volgende!


De zoektocht naar de rest van het parcours

Na m'n eerste korf keek ik even in het rond, in de verte zag ik een andere korf. Allright, dacht ik dan, dat wordt de volgende. Maar die bleek het nummer '9' te dragen. Verder geen korf te zien... Bizar. Even opzoeken op de smartphone, en zo vond ik de handige app 'UDisc'. Deze app toont je ieder Disc Golf Parcours op een kaartje. De app geeft ook aan waar je bent, en waar je naartoe moet voor de volgende. En als kers op de taart kan je ook je scores noteren (en bewaren) in de app. Even registreren en ik was vertrokken!


Bekentenis: ik heb nu ook een setje 'Discs'

Het bleef dus niet bij die eerste keer. Ik nam geregeld iemand mee om mee te gaan spelen. Want tussen het spelen door heb je - net als bij gewone golf - ruim de tijd om wat bij te kletsen. En voor ik het weet had ik m'n eigen setje van 9 Discs gekocht. En om eerlijk te zijn, daarmee is het NOG leuker. Het kiezen van de juiste Disc, de juiste werptechniek (youtube staat vol met filmpjes), en daardoor m'n eigen score verbeteren. Het competitiebeestje in me smult er nog steeds van.


Ontdek Disc Golf

Omdat ik zelf zo enthousiast ben van het concept, nam ik de Disc Golf parcours die ik ken mee op in de activiteiten die je op Eenvoudigweg.be kan vinden. Zo weet je meteen wat je moet verwachten van het parcours, en waar je precies moet zijn (want dat is niet altijd even gemakkelijk zonder uitleg).





Gebruik de zoekbalk om te zoeken naar 'Disc Golf', of zet de activiteitenfilter even op 'spel', dan kom je vanzelf op de juiste activiteitenfiches.

bottom of page