top of page

Haspengouwse parels

Een wandeling door Haspengouw is altijd een aanrader. De streek is zo rijk aan variatie dat je nooit een saaie kilometer wandelt.

 

Het plaatsje Mettekoven (Sint-Truiden) krijgt de stempel van een 'Grand Cru' landschap, dat belooft! Brede Romeinse kasseiwegen slingeren tussen de talrijke fruitboomgaarden. Kastelen worden er omgeven door uitgestrekte heuvellandschappen. En intieme bospaden voeren je langs de beekvallei terug naar de dorpskern van Mettekoven.

 

Vanuit het vertrekpunt zijn er verschillende routes aangegeven, ieder met zijn eigen kleir. Probeer echt de combinatie van de wandelroutes te maken (rood-blauw-oranje). Iedere wandeling heeft zijn eigen karakter en door ze te combineren beleef je Haspengouw op zijn best.


Stap ook even af van de oranje route van Mettekoven en wandel zo'n 600 meter verder naar het Zwevende kapelletje van Frits Jeuris (Helsheaven).  Het ziet er in de verte heel klein uit, maar het heeft echt iets buitengewoon. En het zicht dat je krijgt wanneer je in het kapelletje staat, is om 'U' tegen te zeggen. Echt een belevenis op zich!


Deze wandeling werd ingestuurd door Maaike van 'Ga eens wandelen'. Voor meer wandel-inspiratie in de regio loont het de moeite om eens te gaan kijken op haar website en haar te volgen op instagram (@ga_eens_wandelen).

average rating is null out of 5, based on 0 votes, Reviews

Je dient ingelogd te zijn om deze activiteit op je bucketlist te bewaren

Praktische info

Adres:

Mettekovenstraat, Borgloon, België

Prijs:

Gratis

Tijdsduur:

2u, 3u, 4u

Materiaal:

Geen

Parking:

Parking aan de kerk, naast de picknickweide

Website:

Ingestuurd door:

Maaike (@ga_eens_wandelen]

Wat vond je van deze activiteit?
Niet leukBest okLeukErg leukGeweldig

Opmerkingen?

Laat het weten aan Eenvoudigweg

Verzenden

Dank voor je bericht!

Je dient ingelogd te zijn om een opmerking in te sturen

(dit is helaas noodzakelijk om spam te vermijden in de mailbox van Eenvoudigweg)

bottom of page