top of page

Een laatste groet

De Duitse verpleegster Ida verschijnt als een virtuele belevingslaag op de echte wereld via jouw telefoon. Bij de start van de wandeling begroet ze jou en neemt ze je mee in haar wereld.


Vanuit haar standpunt als zorgverlener vertelt deze fictieve figuur historisch onderbouwd over het oorlogsverloop en de ellende die ze meemaakte. Verpleegsters waren vaak de laatsten die gewonde of zieke soldaten moed inspraken voor ze stierven; de laatsten die ze nog konden begroeten. Anderzijds komen – ook nu nog – nabestaanden hun familieleden een laatste groet brengen in het land waar ze sneuvelden. Als bezoeker word je uitgenodigd om zelf ook die laatste groet te brengen aan wie hier begraven ligt.


Download de app 'Een laatste groet' in de App Store of Google Play Store. De start van de wandeling vind je aan de infoborden aan het onthaalpaviljoen, Beverenstraat Hooglede.


Combineer een bezoek aan de Duitse militaire begraafplaats van Hooglede met de groene lus van de gemeentelijke wandelroute en een gratis bezoek aan de kerktoren van Hooglede met prachtige vergezichten!

average rating is null out of 5, based on 0 votes, Reviews

Je dient ingelogd te zijn om deze activiteit op je bucketlist te bewaren

Praktische info

Adres:

Beverenstraat 79, 8830 Hooglede, Belgium

Prijs:

Gratis

Tijdsduur:

2u

Materiaal:

Smartphone

Parking:

Bij het onthaalpaviljoen van Gijs Vaegenbergh naast de Duitse militaire begraafplaats

Website:

Ingestuurd door:

Vrijetijdspunt Trimard Hooglede

Wat vond je van deze activiteit?
Niet leukBest okLeukErg leukGeweldig

Opmerkingen?

Laat het weten aan Eenvoudigweg

Verzenden

Dank voor je bericht!

bottom of page