top of page

Dikke beukenwandeling

Wandel door dit mooie beukenbos in het Meerdaalwoud. Jonge beuken staan wat dichter bij elkaar, de statige oudere exemplaren nemen wat meer ruimte. Kriskras door elkaar, of in een mooie lange dreef. Puur genieten van een prachtig bosrijke omgeving.


De route omvat 15,2km natuurplezier en omvat één van de hoogste punten van het Meerdaalwoud, de tomberg (toch wel de volle 102,5m boven de zeespiegel... ), waar verschillende archeologische vondsten werden gedaan. Je passeert ook de wijnstokken van Chardonnay Meerdael.


Een zeer mooie boswandeling die menig natuurliefhebber zal bekoren. Voor de avonturiers is er ook mogelijkheid om gratis je tentje op te zetten in bivakzone Steenberg, middenin het Meerdaalwoud (opgelet, reserveren verplicht, dit doe je best ruim op voorhand). Een aanrader!


Opgelet: de route zoals aangegeven op de website van Tourisme Vlaams-Brabant kan soms afwijken als gevolg van veranderingen in de wandelknooppunten. Download de gratis wandelknooppunten app om en-route bij te sturen wanneer nodig.


Alternatieve vertrekplaats: aan de parking bij het kruispunt van de Weertsedreef en de Meerdaelweg (wandelknooppunt 108), ideaal voor wie eerst de wandeling wil doen en nadien.

average rating is null out of 5, based on 0 votes, Reviews

Je dient ingelogd te zijn om deze activiteit op je bucketlist te bewaren

Praktische info

Adres:

Stationsstraat, Sint-Joris-Weert Oud-Heverlee, België

Prijs:

gratis

Tijdsduur:

3u, 4u

Materiaal:

Geen

Parking:

Parkeren langs de baan

Website:

Ingestuurd door:

Yves Muyters

Wat vond je van deze activiteit?
Niet leukBest okLeukErg leukGeweldig

Opmerkingen?

Laat het weten aan Eenvoudigweg

Verzenden

Dank voor je bericht!

bottom of page