top of page

Beverspotten in Broek de Naeyer

Broek de Naeyer, huis van de bevers. Op deze korte wandeling (5,7km) rond de mooie vijver van Broeck de Naeyer zie je vanuit de vogelkijkhut niet alleen de prachtige vogels op het aalscholver-eiland (verrekijker meenemen als je er één hebt), maar ook een heleboel beversporen!


Zoek onderweg naar verse houtsnippers rond afgeknaagde boomstammen, en kijk uit naar gangetjes van platgetrapt gras en takken (zogenaamde 'wissels') langs waar de bevers het water in en uit gaan. Wie tegen valavond komt, heel stil is en een portie geluk heeft kan misschien zelfs een bever spotten.


De route is bewust kort gehouden, zodat er ruimt de tijd is om vanuit de vogelkijkhut te genieten van de natuur, en om te zoeken naar beversporen. Dankzij de korte afstand en het spoorzoeken onderweg is dit een fijne wandeling om met kinderen te doen. Buggy's zijn echter niet geschikt, bij nat weer kan het érg drassig zijn.


Pro tip: bevers worden wakker rond 21u.


Eenvoudigweg suggereert een wandeling langs volgende wandelknooppunten (5,7km): 121 - 197 - 99 - 123 - 123 - 191 - 198 - 197 - 121


Opgelet: de bordjes van de wandelknooppunten durven doorheen de jaren aleens te veranderen. Download de gratis wandelknooppunten app om en-route bij te sturen wanneer nodig.

average rating is null out of 5, based on 0 votes, Reviews

Je dient ingelogd te zijn om deze activiteit op je bucketlist te bewaren

Praktische info

Adres:

Oostvaartdijk 38, Willebroek, België

Prijs:

Gratis

Tijdsduur:

2u

Materiaal:

Geen

Parking:

Kleine parking aan de dijk; maar ook parkeerplaats langs de weg

Website:

Ingestuurd door:

Yves Muyters

Wat vond je van deze activiteit?
Niet leukBest okLeukErg leukGeweldig

Opmerkingen?

Laat het weten aan Eenvoudigweg

Verzenden

Dank voor je bericht!

Je dient ingelogd te zijn om een opmerking in te sturen

(dit is helaas noodzakelijk om spam te vermijden in de mailbox van Eenvoudigweg)

bottom of page