top of page

MULLERTHAL TRAIL

Bekijk de kaarten hier

Download GPX-bestand:

Download GPX

OVERNACHTINGEN

Dag 1: Youth hostel Echternach

Dag 2: Camping 'La Pinède' in Consdorf

Dag 3: Home sweet home

VOOR JE VERTREKT

  • Reserveer je overnachtingsplaatsen op voorhand

  • Check zeker even de Tips 'N Tricks voor trekking

  • Download het E-book Trekkingmateriaal (incl. paklijst)

  • Zet de juiste GPX-bestanden op je navigatiesysteem

  • Suggesties, vragen, opmerkingen, of ben je gewoon dolenthousiast: info@eenvoudigweg.be

Dag 1, heenrit

DE CIJFERS*

Geschatte reistijd: 3u

Afstand: 300km


* Vanuit Antwerpen

PRAKTISCH

  • Alle wegen leiden naar Echternach, en sommigen daarvan gaan over Brussel. Check voor je vertrekt dus zeker de laatste verkeersinformatie.

  • Overnachting: Youth Hostel Echternach​, Chemin vers Rodenhof, 6487 Echternach. Er is geen huisnummer, gebruik google maps 'Youth Hostel Echternach' voor de laatste 5km.

  • Ruime parking naast de jeugdherberg. Als deze vol staat kan je aan de andere kant van de jeugdherberg op het grasveld parkeren. Beide parkings zijn gratis.

  • Deze dag is in te vullen naar wens, zo kan je ook gewoon op vrijdagavond toekomen. Enkele opties: wandeling rond het meer, bezoek aan de restanten van een Romeinse villa, Echternach centrum verkennen, etc.

  • Diner: jeugdherberg (goedkoop, maar grootkeuken), of in het centrum van Echternach.

Dag 2

DE CIJFERS

Wandeltijd: 6u30 à 8u30

Afstand: 19,6km

Stijgen: 430 meter

Dalen: 280 meter

Hoogste punt: 370 meter

NAAR HET STARTPUNT

De wandeling start aan het busstation van Echternach. Als je de hostel buiten gaat langs de hoofdingang loop je gewoon rechtdoor. Volg de pijltjes richting Echternach centrum. Onderweg kom je vanzelf de rode 'M' tegen op paaltjes en bomen, dat is het logo van de Mullerthal Trail en zal je overal de weg wijzen. Als je twijfelt over de route naar Echternach centrum kan je google maps gebruiken om te navigeren naar de Cactus (supermarkt), deze ligt vlak naast het busstation waar de route officieel start.

DE WANDELING:
Echternach - Berdorf - Mullerthal - Consdorf

Neem bij de Cactus (supermarkt) in Echternach even de tijd om water en lunch te kopen, dan kan je onderweg eten wanneer je daar zin in hebt. Er staan namelijk overal langs de route bankjes, zeer comfortabel.

[Belangrijk]  Er zijn onderweg geen winkels of cafétjes. Koop voldoende water en vul je flessen bij in Consdorf. Als je op dinsdag vertrekt koop je in Echternach best lunch voor twee dagen, de bakker in Consdorf is op woensdag immers gesloten.

Je volgt het Mullerthal-logo over Berdorf en dan langs Mullerthal richting Hersberg. Let op, om op je overnachtingsplek te geraken, verlaat je de gemarkeerde route zo’n 4km na Mullerthal (of na 19,5km in totaal). Draai linksaf, weg van de Mullerthal Trail. Je komt onmiddellijk uit bij een (min of meer) driehoekige parking, voorzien van authentieke houten wegwijzer met vermelding 'Auberge du Moulin. Hôtel- café - restaurant'. Als je overnacht in het Auberge du Moulin volg je dit pijltje voor zo'n 400 meter. Voor de camping kan je het 'avonturenpad' op de kruising nemen, gebruik google maps indien nodig.

Voor het diner kan je terecht in de brasserie van de camping, in Auberge du Moulin of in het centrum van Consdorf. Er is altijd wel iets open, al heb je op maandag minder keuzemogelijkheid.

Dag 3

DE CIJFERS

Wandeltijd: 6u à 8u

Afstand: 18,4km

Stijgen: 210 meter

Dalen: 350 meter

Hoogste punt: 390 meter

DE WANDELING:
Consdorf - Hersberg - Scheidgen - Echternach

Voor je vertrekt haal je best nog even iets om te lunchen bij de bakker in Consdorf centrum. Op woensdag is de bakker dicht, hopelijk heb je dan de beschrijving voor dag 2 goed gelezen en in Echternach een dubbele portie lunch gekocht :-)

Daarna volg je dezelfde route van gisteren (maar dan omgekeerd) tot je weer op de Mullerthal trail bent. Vanaf daar volg je het intussen gekende logo verder over Hersberg en Scheidgen tot je uiteindelijk weer in Echternach toekomt.

Tip: vertrek vandaag zeker op tijd want je zal willen pauzeren en genieten van GoldFralay, Goldkaul en de Rittergang, stuk voor stuk pareltjes van rotspartijen waar het wandelpad dwars doorheen loopt.

Eens je terug bent in Echternach kan je meteen weer naar huis, het is immers maar 3u rijden.

Extra

FIETSEN

Vanuit Echternach kan je fantastisch fietsen. De mountainbikeroutes bevatten relatief veel asfalt, je kiest dus beter voor een toertje met de racefiets. Hiervoor kan je 100% vertrouwen op de ‘Pistes Cyclables’, meer info daarover vind je hier.

KASTELEN BEZOEKEN

Luxemburg heeft ook enkele pareltjes van kastelen. Bijvoorbeeld het kasteel van Beaufort, Larochette en dat van Vianden. Stuk voor stuk prachtige kastelen, maar als je moet kiezen is het kasteel van Vianden zéker een tussenstop waard.

ZWEMMEN

Voor de waterliefhebbers is op de terugweg naar huis een ommetje langs het meer van Lultzhausen aangeraden. Daar kan je heerlijk zwemmen, zeilen en kanovaren. Let wel, in de zomer kan het hier behoorlijk druk zijn.

YOU DID IT!

Wijs ook je vrienden de weg, help hen om af en toe een actieve rustpauze in te lassen in het snelle leven: tag Eenvoudigweg in je sociale media.

 

Instagram en Facebook: @eenvoudigweg, #eenvoudigweg

Bergen in Oostenrijk, Schladming

Eenvoudigweg

VOOR AVONTUURLIJKE STAPPERS EN TRAPPERS

bottom of page