top of page

KESCH TREK

Bekijk de kaarten hier

Download GPX-bestand:

Download GPX

OVERNACHTINGEN

Dag 1: Hotel Ladina

Dag 2: Grialetsch Hütte

Dag 3: Kesch Hütte

Dag 4: Es-Cha Hütte

Dag 5: Hotel Ladina

Dag 6: Home sweet home

VOOR JE VERTREKT

 • Reserveer je overnachtingsplaatsen op voorhand

 • Check zeker even de Tips 'N Tricks voor trekking

 • Download het E-book Trekkingmateriaal (incl. paklijst)

 • Zet de juiste GPX-bestanden op je navigatiesysteem

 • Koop volgende kaart: 258T Bergün (1:50 000), Swisstopo

 • Zwitserland heeft andere stopcontacten, voorzie een adapter (vooral als je ronde stekkers hebt met aardingspen)

 • Neem voldoende cash mee in de berghutten, reken op 140 CHF per persoon per hut*

 • Het vignet om met de auto in Zwitserland te rijden kost 40CHF (zo'n 38 euro). Te koop aan de grens, je kan er niet omheen ;-)

 • Suggesties, vragen, opmerkingen, of ben je gewoon dolenthousiast: info@eenvoudigweg.be


* Stevige drinkers voorzien voor alle zekerheid best wat extra

Dag 1, heenrit

DE CIJFERS*

Geschatte reistijd: 9u

Afstand: 860km

* Vanuit Antwerpen

PRAKTISCH

 • Overnachting: Hotel Ladina, Bahnhofstrasse 3, 7482 Bergün, Zwitserland.

 • De kortste route gaat over Luxemburg, ideaal voor een 3-daagse tussenstop op de heen- of terugweg.

 • Reken op €40 voor péage, en 40CHF voor een Zwitsers wegenvignet.

 • Het wegenvignet kan je aan de grens kopen, men aanvaardt bancontact.

 • Het hotel heeft een kleine parking waar je gratis kan parkeren. Vraag de hoteluitbater even of je wagen daar mag blijven staan, anders parkeer je gewoon gratis in het dorp.

 • Diner: in het hotel. Tip: probeer zeker de lokale specialiteit - Pizokel.

Dag 2

DE CIJFERS*

Wandeltijd: 3u à 4u

Afstand: 6,3km

Stijgen: 430 meter

Dalen: 280 meter

Hoogste punt: 2770 meter


* Exclusief extra'tje langs de Schwarzhorn (zie onder)

NAAR HET STARTPUNT

Vanuit Bergün neem je trein 960 naar Davoz Platz. De eerste trein reidt om 7u47, daarna ieder uur (dubbel-check even op de website van SBB). De rit duurt zo'n 45min. Tickets koop je aan de automaten op het perron, reken op 8,2CHF per persoon.

Eens aangekomen in Davoz (station Davos Platz) zoek je een verkoopautomaat van Swiss Postauto, of je wandelt één van de winkeltjes aan het station binnen om een ticketje te kopen op de ouderwetse manier. Je koopt een ticket voor bus 331 naar Flüelapass, dit zou zo’n 4 CHF moeten zijn.

Koop in Davos nog even lunch, en haal zeker voldoende cash af voor onderweg. Reken op 140 CHF per persoon per hut, dus 420 CHF in totaal. Daarmee zou je moeten toekomen voor overnachting half pension (75 CHF als je geen lid bent van een alpine-vereniging), lunch (15 CHF) en enkele biertjes (6 CHF/stuk).

Tenslotte ga je terug naar Davos Platz om op bus 331 te springen richting Susch. Deze bus rijdt iedere 2 à 3u, check de up-to-date timetables rechtstreeks op de website van PostBus. Na zo'n 35 minuten stap je uit bij de halte Flüela, en start je trekkingtocht.

DE WANDELING:
Flüelapass - Grialetsch Hütte

Goed, je staat op de Flüelapass (2391m). Je doel: vind de pijltjes en volg deze tot de Grialetsch-Hütte. Je zoekt gele bordjes met zwarte letters in de vorm van een pijl. Volg vanaf hier de pijltjes tot de Grialetsch Hütte, een relatief rustige dag om erin te komen. De komende dagen wordt de route stapsgewijs een 'avontuurlijker'.

Heb je toch al zin in extra avontuur? Neem na 2km dan een omweg langs de Schwarzhorn (2928m), waar je kan genieten van een fantastisch panorama. Reken op zo'n 2,5u extra, maar zeker een aanrader als je op tijd vertrokken bent en de weersomstandigheden goed zijn.

De Grialetsch Hütte is eerder klein, maar gezellig. In tegenstelling tot de Oostenrijkse bergutten is het in Zwitserland altijd eten wat de pot schaft. Al smaakt alles natuurlijk heerlijk na een dagje stappen. Ga zeker ook even na dat ze morgen een lunchpakket voorzien voor je.

Dag 3

DE CIJFERS

Wandeltijd: 4u30 à 5u30

Afstand: 12,9km

Stijgen: 590 meter

Dalen: 510 meter

Hoogste punt: 2620 meter

DE WANDELING:
Grialetsch Hütte - Kesch Hütte

Belofte maakt schuld, de route vandaag is toch al ietsje pittiger (een goede voorbereiding op morgen). Maar ook vandaag, en dit wordt je mantra voor de rest van de reis: volg de pijltjes :-)


Eerst volg je de pijltjes naar Dürrboden (2007m), daarna naar de Scaletta-pas (2606m). Na een dikke 2u wandelen (6km), ben je over de Scaletpass heen en kan je kiezen om via het dal naar de Kesch Hütte (2625m) te gaan, of op hoogte te blijven. Blijf op hoogte, dat is niet alleen eenvoudiger (minder stijgen/dalen), het uitzicht is ook veel mooier. Je zal de Kesch Hütte al snel in de verte zien liggen. Blijf vooral genieten van je onmiddellijke omgeving, zelfs als je de hut ziet heb je nog een eindje af te leggen.


Aangekomen bij de Kesch Hütte kan je genieten van het prachtige uitzicht op de restanten van wat ooit een gletsjer geweest moet zijn. Bijzonder indrukwekkend, al is het natuurlijk ook een beetje triest om de opwarming van de aarde zo tastbaar te zien. De Kesch Hütte is een bijzonder moderne hut, waar je ook een snelle douche kan nemen als je dat wil - tegen betaling uiteraard. Vergeet vooral niet te vragen of ze een lunchpakket kunnen klaarzetten voor morgen.

Dag 4

DE CIJFERS

Wandeltijd: 6u30 à 8u

Afstand: 13,8km

Stijgen: 920 meter

Dalen: 950 meter

Hoogste punt: 2860 meter

DE WANDELING:
Kesch Hütte - Es-Cha Hütte

Verwacht je vandaag aan een bijzonder mooie en gevarieerde route, het hoogtepunt van de vakantie. Dat je daar 1000 meter voor moet stijgen én dalen nemen we er graag bij.


In het begin moet je even opletten: neem niet de kortste weg want dan ben je bij de hut binnen de 2u. Daal in plaats daarvan af naar 'Alp Digi Chants' (1999m), en volg Val Plazbi. Daarna volg je de pijltjes naar Fuorcola Pischa (2871m) waarna je meteen weer afdaalt tot aan de Es-Cha Hütte (2594m).


Vanop het terras van de Es-Cha-Hütte kan je - bij mooi weer - de machtige Bernina Alpen aanschouwen, met de 4049 meterhoge Piz Bernina. Met een beetje geluk kan je dat niet alleen doen met een fris biertje in de hand, maar ook in het licht van een aangenaam avondzonnetje.

Vergeet ook vandaag zeker niet te dubbel-checken dat je lunchpakket morgen klaar staat.

Dag 5

DE CIJFERS

Wandeltijd: 6u30 à 8u

Afstand: 20,2km

Stijgen: 80 meter

Dalen: 1300 meter

Hoogste punt: 2580 meter

DE WANDELING:
Es-Cha Hütte - Bergün

Vandaag worden je benen iets gespaard, tenminste in vergelijking met gisteren. Al is een wandeling van 20km waarbij je 1300 meter daalt nu niet meteen 'alledaags' te noemen.


Je kent het ondertussen wel, volg de pijltjes. Eerst naar Fuerca Gualdauna (2491m), daarna over Albulapaz Hospiz (2312m), langs Lai da Palpuogna en Preda tot in Bergün. In dit laatste gedeelte kan je de Albulabahn bewonderen, met 42 tunnels en 144 viaducten één van de spectaculairste smalspoorlijnen ter wereld (UNESCO Werelderfgoed sinds 2008).


Wie tijdens deze laatste wandeldag liever wil uitbollen kan het gedeelte van Preda tot Bergün uiteraard ook beleven vanop deze Albulabahn, in plaats van te voet. Een ticket Preda-Bergün kost 9 CHF per persoon en koop je hier.


Overnachten doe je waar je bent gestart: in Hotel Ladina, Bahnhofstrasse 3, 7482 Bergün, Zwitserland.

Dag 6, terug naar huis

Nog geen zin om naar huis te gaan? Dan kan je nog een paar dagen gaan wandelen langs de Mullerthal Trail in Luxemburg. Voor een kortere stedelijker tussenstop kan je ook omrijden via Keulen of Aken. Wil je nog wat extra natuur, dan kan je nog een dagje naar Valkenburg aan de Geul. Daar kan je heerlijk wandelen, een Escape-room doen, Mergelgrotten verkennen of (aanrader) een bezoekje brengen aan een oude steenkoolmijn.

YOU DID IT!

Wijs ook je vrienden de weg, help hen om af en toe een actieve rustpauze in te lassen in het snelle leven: tag Eenvoudigweg in je sociale media.

 

Instagram en Facebook: @eenvoudigweg, #eenvoudigweg

Bergen in Oostenrijk, Schladming

Eenvoudigweg

VOOR AVONTUURLIJKE STAPPERS EN TRAPPERS

bottom of page