top of page
Anker 1

ROTHAARSTEIG

ROTHAARSTEIG

Dagtochten, Duitsland

De Rothaarsteig is een wandeling van 155km door het Rothaargebergte in Duitsland. Eenvoudigweg stelde een 'comfortpakketje' samen waarbij je twee mooie etappes van 20km à 25km doet vanuit Winterberg. Daarnaast kan je nog een kortere wandeling doen op de dag van je vertrek.

Voor de twee Rothaarsteig-etappes neem je 's ochtends de bus naar het startpunt van de wandeling, om te eindigen aan je hotel in Winterberg. In totaal zal je 46km afleggen op twee dagen. De derde dag vertrek je en kom je weer aan in Winterberg, zo ben je tijdig terug om naar huis te rijden.

Je gaat dus telkens op weg met een dagrugzak, in plaats van een trekking rugzak. Het hotel heeft een sauna, zo kan je er de volgende dag weer helemaal tegenaan. Lekker comfortabel en toch het gevoel van een meerdaagse trekking. Ideaal voor de startende bergwandelaar.

Richtprijs: €270

4 dagen

Home  >  Vakanties  >  

BESTE REISMOMENT

De Rothaarsteig ligt in het Rothaargebergte, en 'steig' betekent 'bergpad'. Toch ga je niet boven de 850 meter. Je kan deze vakantie dus doen zolang er geen sneeuw ligt, dan wordt Winterberg en omstreken immers omgetoverd tot een mini-skiresort. Reken erop dat je deze reis kan doen van mei tot eind november.

DAG AAN DAG

  • Dag 1. Met de auto naar Winterberg: 350km

  • Dag 2. Willingen - Winterberg: 22,7km

  • Dag 3. Oberkirchen - Winterberg: 23,3km

  • Dag 4. Winterberg - Winterberg: 12,7km, en terug naar huis

Bergen in Oostenrijk, Schladming

Eenvoudigweg

VOOR AVONTUURLIJKE STAPPERS EN TRAPPERS

bottom of page