top of page

Op vakantie tijdens Corona

Bijgewerkt op: 27 jan. 2021

Het is niet zo eenvoudig om op vakantie te gaan tijdens Corona. De regels veranderen voortdurend, en niet alleen in België. Om nog maar te zwijgen van de quarantaine bij terugkomst van je vakantie. Alhoewel, als je op reis gaat in eigen land zijn er nog heel wat leuke mogelijkheden.


Als je van actieve vakanties houdt, met name fietsvakanties, heeft Eenvoudigweg de ideale oplossing: een meerdaagse trektocht met de mountainbike langs de GR5. Lees hieronder de samenvatting van deze corona-proof vakantie per fiets.Je start je meerdaagse fietstocht in Genk, vlot bereikbaar met de trein dus ook nog eens zeer duurzaam als vakantietrip. Daarna fiets je langs Maastricht, tot diep in de Ardennen. Overnachten doe je steeds in België. Dat is dus helemaal OK als Corona-veilige vakantie.


Gedurende het hele traject volg je de GR5, een prima bewegwijzerde route. De GR5 is eigenlijk een wandelroute maar meer dan 95% van deze route kan je perfect fietsen. Tenminste, als je een Mountainbike hebt. Als er toch eens trappen zijn, of een enkele helling die nét iets te steil is, stap je gewoon af en duw je je fiets er zo voorbij. In de omgeving van Spa is er één iets langere sectie waar fietsen niet is toegestaan, maar dit stuk is dan weer zo mooi dat je blij zal zijn om wat te kunnen rondkijken :-)Tijdens deze meerdaagse fietstocht neem je al je bagage mee. Op je rug, in een zadeltas en/of in een stuurtas, afhankelijk van het materiaal dat je voorhanden hebt. Zie foto hieronder, en check de Tips 'N Tricks even voor je vertrekt. Dit is een heerlijk minimalistische manier van reizen, een vrij gevoel gegarandeerd. Als je toch nog twijfelt, check dan even de filmpjes van Katrin Hollendung op youtube.Slapen doe je in B&B's, waar je kan genieten van een warme douche en een zacht bed. Zo kan je morgen weer fris op pad. Eten koop je in supermarkten en bakkers langs de route, deze zijn immers ook tijdens corona gewoon open. Voor het avondeten kan je ervoor kiezen om een kookvuurtje mee te nemen, zo heb je nog een plan B als de restaurants gesloten zijn. Helemaal stress-free en corona-proof.


Meer info over de route vind je hier: Mountainbiken langs de GR5


Tips 'N Tricks voor fietsvakanties vind je hier: Praktische tips voor fietsreizen


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Bergen in Oostenrijk, Schladming

Eenvoudigweg

VOOR AVONTUURLIJKE STAPPERS EN TRAPPERS

bottom of page