top of page

Een heerlijk vakantieweekend: Pedaal + Peddel '22

Bijgewerkt op: 10 jul. 2022

Zaterdag 2 juli, 8u 's ochtends, Sporthal Den Dulpop in Kruibeke.


Ik sta helemaal klaar voor de allereerste Pedaal + Peddel. Organisatie door Eenvoudigweg, m'n eigen (startende) zaak. Nerveus vraag ik mezelf af of ik niets ben vergeten. Tijd genoeg, de deelnemers komen pas toe om 9u30. Hoewel...


Om 8u30 draait een wagen de parking op. Shit, zijn ze er al?! Een man stapt uit, samen met zijn 13-jarige zoon. Fantastisch dat ze dit samen kunnen doen! Ik voel me oprecht vereerd dat ze zich inschreven voor de Pedaal + Peddel. De eerste kennismaking is zeer hartelijk. Het enthousiasme spat eraf. Ze hebben er duidelijk zin in.


Stuk voor stuk komen ook de andere deelnemers toe. Een supersportief duo dat uitkijkt naar een quality-time sportweekend. Een solo avonturier die eens wat nieuws zoekt. Een gezin dat iets samen wil doen nu de kinderen uit huis zijn. Twee supertoffe dames die voor alle zekerheid - behalve hun 'plus één' - ook hun e-mountainbike meenamen. Kortom: een breed publiek. Leuk.


Deelnemers op de Mountainbike tijdens de Pedaal + Peddel '22, georganiseerd door Eenvoudigweg

Terwijl de bevoorrading 20km verderop in gereedheid wordt gebracht (dank u mama), gaat m'n diverse publiek één per één op pad. Ondertussen zijn de mannen van ONAK 45km verderop volop bezig met het opstellen van de vouwbare kano's. Het is prachtig weer en alles lijkt vlot te verlopen. Dit gaat goed.


Wanneer iedereen is vertrokken haast ik me naar Provinciaal Domein Puyenbroeck. De zenuwen slaan weer toe. Ik hoop maar dat m'n pijltjes onderweg nog goed zichtbaar zijn. Zouden ze de route mooi en uitdagend genoeg vinden? Time will tell.


Mooi op tijd sta ik op Camping Puyenbroeck klaar met de lunch. De eerste deelnemers komen toe. Spannend! De reacties zijn lovend. Niemand is verdwaald, en ze vonden de route erg leuk. Oef! Wacht maar, denk ik, de route van morgen wordt nog véél mooier...


Deelnemers in ONAK tijdens de Pedaal + Peddel '22, georganiseerd door Eenvoudigweg

Na de lunch nemen de mannen van ONAK het van me over. De deelnemers gaan voor het eerst te water in een vouwkano. Ze zien er een beetje onzeker uit. Als dat maar goed komt. Ik keer terug naar de camping en wacht, wacht, wacht. Ik maak me ongerust: er zal toch niets gebeurd zijn? Een snel telefoontje naar Frederik van ONAK stelt me gerust. Iedereen is goed aangekomen en geniet op een terras van een stralende zon. Zalig! Ze hebben alle tijd, het is vakantie.


Wanneer ze terugkomen op de camping slingeren allerlei indrukken in het rond: "wauw zo tof, die ONAK's", "stabieler dan ik dacht", "zo veel vogels en kuikens overal!". Yes, dit is wat ik wou horen! Al pratend en lachend spelen we nog een spelletje frisbee-golf. De sfeer zit goed, écht goed. Na een warme douche gaan we naar het restaurant voor een heerlijke spaghetti bolognaise en een moelleux als dessert. Buikjes vol, iedereen content. Inclusief ikzelf.


Overnachting op Camping Puyenbroeck tijdens de Pedaal + Peddel '22, georganiseerd door Eenvoudigweg

Met een drankje in de hand praten we nog even na op de camping. Verrassend, hoe een hoop onbekenden op zo'n korte tijd zo hartelijk kan zijn. Verhalen worden uitgewisseld. Over olympische prestaties, duivenmelkers, kajakken tussen de nijlpaarden, of gewoon over ieders dagelijks leven. Moe, voldaan en heerlijk ontspannen kruipt ieder z'n tent in, klaar voor de nog mooiere tocht die hen morgen te wachten staat.


Tot slot nog even dit...

Als vuurdoop kon het concept van de Pedaal + Peddel wel tellen. Nooit eerder werden mountainbiken en roeien (met ONAK's dan nog wel) in België gecombineerd tot één groot vakantieweekend. Dat verklaart mijn aanvankelijke nervositeit. Bij aankomst zag ik gelukkig niets dan enthousiasme en lachende gezichen. Het concept zit goed, en ik beleef er ook veel plezier aan. Dit smaakt naar meer...

Groepsfoto aan de finish van de Pedaal + Peddel '22

Wil je ook eens uitgedaagd worden op een sportief weekend? Neem dan eens een kijkje op de agenda van Eenvoudigweg. Ik help je graag op weg.

78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Bergen in Oostenrijk, Schladming

Eenvoudigweg

VOOR AVONTUURLIJKE STAPPERS EN TRAPPERS

bottom of page