top of page

Actieve Corona-proof daguitstapjes

Bijgewerkt op: 27 jan. 2021

Door allerhande lockdown-maatregelen wordt reizen wat lastiger. Geen nood, ook op een daguitstap kan je heel wat outdoor-plezier beleven. Ontdek hieronder de leukste actieve en sportieve daguitstappen, getest én goedgekeurd door Eenvoudigweg.


Ontdek hieronder de leukste actieve daguitstappen, en alle nodige details:

  1. Wandelen of trailrunnen in de Ardennen

  2. Mountainbiken met een streepje kunst, Borgloon

  3. Racefietsen met kibbeling als dessert, Zeeland

  4. Op trollenzoektocht, Boom

  5. Mountainbiken, Herentals of Arendonk

Ik ben benieuwd naar jouw foto's (instagram): @yves_muyters, #eenvoudigweg


1. Wandelen of trailrunnen in de Ardennen

Niets zo leuk als een stevige wandeling in de Ardennen. Mooie natuur, af en toe een pittige helling en toch relatief kort bij huis. Alleen is het niet altijd zo eenvoudig om een leuke wandelroute te vinden. Dat probleem is nu dus helemaal opgelost. Eenvoudigweg ontdekte 'Trail en Famenne', een netwerk van bewegwijzerde trails van 5km tot 40km. Zorg er wel voor dat je de route op je gsm of sporthorloge hebt staan, héél soms durft er wel eens een pijltje te verdwijnen.


Praktische info:2. Mountainbiken met een streepje kunst, Borgloon

Limburg is sowieso een fantastische streek om te wandelen en te fietsen, maar Borgloon staat hier toch met stip op de eerste plaats. Eenvoudigweg combineerde alle lokale bezienswaardigheden in één Mountainbike-route.Praktische info:

3. Racefietsen met kibbeling als dessert, Zeeland

Een topper voor wie graag lange rechte stukken fietst (zijn er triatleten in de zaal?). Met deze routes vlieg je over de Zeelandse dijken. Heerlijk uitwaaien, al kom je hier beter niet op een winderige dag. Parkeren doe je aan visrestaurant 'Bru 17', waar je na je fietstocht heerlijke kibbeling kan bestellen. Zo kan je nog even smikkelen voor je weer naar huis gaat.Praktische info:

Tip: laat de richting waarin je de route fietst afhangen van de wind ;-)

4. Op trollenzoektocht, Boom

Jaarlijks zakken duizenden mensen af naar Boom voor het grootste dancefestival van Europa, Tomorrowland. Om te compenseren voor de drukte kopen de organisatoren van dit festival af en toe een 'cadeautje' voor de buurtbewoners. Zo werden in 2019 zeven houten trollen geïnstalleerd. Kan jij ze allemaal vinden? En passant kan je ook het blotevoetenpad bewandelen, als het niet te koud is natuurlijk!


Praktische info:

  • Startpunt: De Schorre, Parking Dirkputstraat, Boom

  • Afstand: hoe goed kan je zoeken?

  • Routes: dat zou de pret bederven
5. Mountainbiken, Herentals of Arendonk

Toegegeven, deze is minder bijzonder dan bovenstaande activiteiten. Het gaat namelijk om een 'gewone' mountainbikeroute van Sport Vlaanderen. Deze vind je over heel Vlaanderen, maar de twee leukste zijn wel die van Herentals en Arendonk. Beide routes bevatten een aantal mooie singletracks waar je kan oefenen op het fijnere bochtenwerk.


Praktische info - Herentals:

Wie zin heeft in extra avontuur: de route in Herentals is ideaal voor packrafting. Meer info vind je hier: https://www.eenvoudigweg.be/bikerafting-herentals-1


Praktische info - Arendonk


Ik ben benieuwd naar jouw foto's (instagram): @yves_muyters, #eenvoudigweg

Heb je zelf nog suggesties, let me know!

88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Bergen in Oostenrijk, Schladming

Eenvoudigweg

VOOR AVONTUURLIJKE STAPPERS EN TRAPPERS

bottom of page