top of page
Yves Muyters

Hallo, ik ben Yves

Mijn naam is Yves Muyters. 30'er, fulltime Project Manager, maar vooral sports & travel addict. Ik vind het heerlijk om mijn passie voor sport en reizen te combineren in actieve vakanties. 

 

Heel wat mensen houden niet zo van het plannen en regelen van dat soort vakanties.

 

Om die reden ben ik begonnen met Eenvoudigweg. Door m'n eigen reisplannen met jou te delen en door sportevents te organiseren, wil ik jou op weg helpen om eenvoudigweg op een actieve manier de natuur te beleven.

Visie & missie

Een goede visie start met een goed statement:

Technologie is een boost voor onze welvaart en zal er dus altijd blijven.

Maar soms... is diezelfde technologie ook een vloek.

Communicatie gaat sneller dan ooit. Top, daarmee gaat alles tenminste vooruit. Maar soms is het moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien: e-mails stromen binnen, Facebook en Whatsapp pingen om aandacht, je Strava-vrienden verdienen allemaal een duimpje en jongens toch, wat is het leuk om al die mooie foto's op Instagram te bekijken!

Het gevolg: behoorlijk wat stress, veel zetelzitten maar weinig doen. Terwijl je net door buiten te komen en actief te zijn weer energie krijgt om er ook de volgende dag met volle goesting in te vliegen! 

Daarom heb ik er m'n missie van gemaakt om zo veel mogelijk mensen te laten kennismaken met het concept 'actieve natuurbeleving'. Ik wil alle drempels wegwerken die jou beletten om op een actieve manier in de natuur bezig te zijn.

 

Misschien spreekt dit concept je helemaal niet aan, maar de kans is even groot dat dit het puzzelstukje is dat jij al jaren mist.

Het plan...

Om eerlijk te zijn, aanvankelijk was er geen plan. De idealist in mij vond het gewoon 'goed' om m'n reisplannen - die ik sowieso maak - ook met anderen te delen.

 

Daarom startte ik met Eenvoudigweg. Missie geslaagd, dacht ik zo. Met deze reisplannen kunnen heel wat mensen gemakkelijk aan 'actieve natuurbeleving' doen en nog gelukkiger worden dan ze al zijn. Flink gewerkt (schouderklopje voor mezelf) en een bank vooruit. Maar al snel bleek dat het toch nog beter kon.

Via Instagram kwam ik in contact met enkele personen die Eenvoudigweg al snel hadden ontdekt, mijn 'early adopters'. Meer dan eens werd ik gevraagd om raad en advies. Leuk! Een enkele keer liet iemand me weten dat een trekking wat te zwaar was. Minder leuk. 

Ik vond dat aanvankelijk vreemd, alles (inclusief moeilijkheidsgraad) staat toch op de website? Hoewel, als ik naar mezelf kijk besef ik dat de stap naar die eerste zelfstandige trektocht toch behoorlijk groot is, zelfs met alle info die je online kan vinden.

Daarom werk ik momenteel - beetje bij beetje - aan nieuwe initiatieven waarmee jouw drempels worden weggewerkt om actief de natuur in te gaan.

Als eerste stap verzamelde ik de mooiste dagtochten in de Ardennen. Deze tochten heb ik stuk voor stuk zelf uitgetest. Alleen de leukste tochten komen in de verzameling. Meer dan 10 routes (and still counting) vind je op de routeplanner Komoot. Ik schreef er ook een blogartikel over, hopende op een groter bereik. 

Vervolgens startte ik de rubriek 'dagtrips', waarin je de favoriete dagtrip van andere gebruikers van Eenvoudigweg kan vinden. Heel wat van deze gebruikers contacteer ik zelf. Wie graag zelf met z'n favoriete dagtrip op Eenvoudigweg wil komen te staan kan me dat laten weten via info@eenvoudigweg.be.

Terwijl deze dagtochten verder worden uitgewerkt wil ik ook in persoonlijke begeleiding voorzien. Een avontuurlijk groepsweekend op de Mullerthal trail, een meerdaags multisport event per fiets en kano, of misschien een sneeuwschoenwandeling in putteke winter? Dat kan (bijna) allemaal vanaf 1 oktober 2021.

Tot zover het eerste 1,5 jaar van Eenvoudigweg. Benieuwd wat er nog komt? Schrijf je hieronder dan in voor de nieuwsbrief (ik stuur je eens om de 2 à 3 maanden een update).

Blijf op de hoogte van Eenvoudigweg

Tot snel!

Bergen in Oostenrijk, Schladming

Eenvoudigweg

VOOR AVONTUURLIJKE STAPPERS EN TRAPPERS

bottom of page