top of page

Beversafari Leuven

Organisator: 

Fagus Outdoor

Leuven

09/09/2023

De bever is het grootste knaagdier van Europa en verovert ook in Vlaanderen steeds meer terrein. Bevers zetten hun leefgebied volledig naar hun hand en laten daarbij heel wat knaagsporen, wissels, holen, … achter in het landschap. Ze leven in en rond het water. Daar gaan we dus ook naartoe tijdens onze beversafari!


Terwijl de avond valt, maken we de grootste kans om de bever ook écht te spotten vanaf het water. We varen door een actief beverterritorium! Onderweg kom je alles te weten over de leefwijze van de bever en wijzen we je alle sporen aan.


Meer info over de packrafts

Packrafts zijn ideaal voor actieve natuurbeleving. Vanuit je eigen stabiele bootje kan je zonder zorgen rondkijken en je laten overweldigen door de natuur.


Eénpersoon packrafts zijn beschikbaar vanaf 12 jaar en een lichaamslengte van minstens 1.50 m.Tweepersoon packrafts (kind + volwassene) zijn beschikbaar voor kinderen tot 12 jaar zodat jonge kinderen onder begeleiding kunnen deelnemen.


We geven geen minimumleeftijd op. Het zwaartepunt van de beversafari zit in een wandeling van 8 km. Bepaal zelf of je kind dit aan kan. Zodra we in de packrafts zitten, gaat het vanzelf.

We voorzien zwemvesten voor alle maten en gewichten.


! GEEN ERVARING MET PACKRAFTEN VEREIST !

Beversafari Leuven: 09/09/2023

true

Volzet

Programma

Afspraak om 16u aan FabLab Leuven, Celestijnenlaan 300, 3001 Heverlee. De parking is voorzien voor de medewerkers van KULeuven maar kan ’s avonds en in het weekend vrij gebruikt worden.


Vanaf het Kasteel van Arenberg wandelen we door het bos via verschillende uitkijkpunten over de Dijlevallei naar de instapplaats in Korbeek-Dijle. Het verhaal van de bever start al van bij het begin. Voor we te water gaan eten we aan de oevers van de Dijle.


In Korbeek-Dijle blazen we de packrafts op, kiezen het ruime sop en ontdekken het beverterritorium vanaf het water. Zo krijgen we vanuit onze packraft een uniek beeld op de sporen die deze knaagdieren nalaten in het landschap.


Einde is voorzien tussen 21u en 22u, aan het Kasteel van Arenberg, waar we gestart zijn.

Prijs

Per persoon: €

75

Inbegrepen

  • Huur packraftmateriaal: packraft, peddel, zwemvest, draagtas, waterdicht zakje.

  • Begeleiding door Mathias, bioloog, gebiologeerd door bevers en oprichter van Fagus Outdoor

Volzet

Ik ga op avontuur en neem mee...

  • Avondmaal. Breng voldoende eten en drinken mee

  • Waterbestendige kledij

  • Schoeisel waar je twee uur mee kan wandelen

  • Een regenbroek kan handig zijn als je niet van een natte broek houdt

  • Zonnecrème en hoofddeksel

  • Optioneel: verrekijker


We nemen onze packraft mee tijdens de wandeling. Daarvoor krijg je van ons een goede rugzak waarin ook nog plaats is om je eigen spullen weg te steken. De rugzak weegt ongeveer 5kg.

bottom of page