top of page

Home  >  Dagtrips  >  

Ine

De favoriete trip van:

Ine

Bekijk de kaart hier

of:

Download GPX

Wandelen langs de 'Confluent des deux Ourthes'

Dicht bos, steile paadjes, sublieme panorama's, kolkend of bevroren water, en wie weet wel een bever of een ijsvogel. Kortom, één en al natuur langs de oevers van de Ourthe.


Deze dagtrip is zowel in de zomer als in de winter een echte aanrader:

  •  Op een hete zomerdag is het lekker fris wandelen in het dichte bos en langs de oevers van de Ourthe (Pootjebaden maar :-) )

  • In putteke winter krijgt deze wandeling een mysterieuze toets door het krakende ijs en de sluimerende nevel boven het wateroppervlak (Magnifieke uitzichtjes!)

Dagtrip ingezonden door:

Ine

BUITEN-GEWOON-ACTIEF, daar hou ik van.

 

Lopen-fietsen-wandelen-plonzen in het groen (en nadien lekker eten), dat is voor mij genieten.

Mijn leukste/strafste anekdote

De eerste keer dat ik deze wandeling in de winter deed, was het barkoud. Er lag toen zelfs een dikke laag ijs over het water, op die plekken waar er nauwelijks of geen stroming is. Het wandelpad was wit, een lichte nevel zweefde boven het wateroppervlak. Prachtig!


Eens we op pad waren, duurde het echter niet lang of we werden opgeschrikt door een vreemd geluid. Onheilspellend en ietwat futuristisch, zo klonk het. We hadden geen idee waar het vandaan kwam, noch wat de oorzaak was.


Naarmate de wandeling vorderde, werden onze theorieën over het geluid steeds fantastischer:

  • Zou er een schaatsevenement zijn op het ijs?

  • Zou er iets of iemand zich onder het ijsoppervlak bevinden?

  • Zou er een paranormaal verschijnsel plaatsvinden?

  • Zou er een buitenaards wezen vlakbij zijn?


Ondanks het vreemde geluid dat zo nu en dan onze wandeling begeleidde, genoten we enorm van het witte landschap, de panorama's, en de wandeling an sich. Maar bij aankomst in het huisje waar we verbleven, konden we het toch niet laten om raad te vragen aan Google. We hadden de wandeling weliswaar uitgestapt, maar wat was nu toch dat geluid?


Wel, blijkbaar wordt dit verschijnsel eenvoudigweg veroorzaakt door het uitzetten en inkrimpen van het ijs... Bij de samenvloeiing van de twee Ourthes kronkelt het geluid zich een weg doorheen de vallei, weerkaatst tegen de heuvelflanken, en bezorgt zo menig winterwandelaar een extra adrenalineshot. 


Initieel waren we wat bezorgd, maar uiteindelijk vonden we het geluid net de toets die van deze winterwandeling een prachtexemplaar maakt.

Wat ik zeker nog wil meegeven

Deze wandeling loopt door het Parc Naturel des Deux Ourthes, waar twee bivakzones werden aangelegd. Hier kan je gratis en zonder reservatie je tentje opzetten en genieten van een BBQ en kampvuur in volle natuur. Ideaal om van deze dagtrip een weekendje te maken!

Zin in meer dagtrips?

Ga terug naar het overzicht, of gebruik de interactieve kaart van Komoot.

Zelf een dagtrip delen? Mail naar info@eenvoudigweg.be

Bergen in Oostenrijk, Schladming

Eenvoudigweg

VOOR AVONTUURLIJKE STAPPERS EN TRAPPERS

bottom of page