top of page

Home  >  Dagtrips  >  

Eva Winnen (@tragegazelle)

De favoriete trip van:

Eva Winnen (@tragegazelle)

Bekijk de kaart hier

of:

Download GPX

Van Dassenaarde naar de Demerbroeken

Startpunt: Lazarijstraat 53 in Diest


Deze dagtocht rijgt verschillende natuurgebieden aan elkaar en biedt voor mij het beste van alle werelden. Je wandelt in uitgestrekte landschappen door een gevarieerd decor van bossen, heide, zandduinen en de Demer.

 

Vandaag zijn grote delen van de natuur waar je door wandelt in handen van de Merode familie en in beheer door Natuurpunt maar sommige stukken ervan hebben sinds het ontstaan van de Abdij van Averbode in de 12e eeuw een bewogen geschiedenis meegemaakt. Het is alsof je dat voelt terwijl je erdoor wandelt, deze tocht ademt sfeer!

 

De wandelinfrastructuur in deze gebieden is top. Je vindt er lange en korte wandelingen, zelfs een speelbos, echt voor ieder wat wils. En toch kom je op deze tocht maar weinig andere wandelaars tegen. Heerlijk.

Dagtrip ingezonden door:

Eva Winnen (@tragegazelle)

Ik woon in Leuven, samen met mijn man en mijn twee dochters van 7 en 10. We zijn allemaal nogal druk en hebben elk onze eigen, verschillende hobbies, maar toch proberen we zo vaak als het kan er samen tussenuit te knijpen. We vinden het heerlijk om in natuurgebieden te kamperen, maar ook citytrips, boswandelingen of fietstochten langs verrassende bezienswaardigheden doen we graag.

 

Zelf hou ik enorm van lopen, fietsen en wandelen in de natuur. Mijn ouders hebben mij van kleins af aan meegegeven om zoveel mogelijk op ontdekking te gaan, de platgetreden paden te verlaten, al het moois van de wereld - dicht en ver - te proberen zien. Die houding probeer ik nu ook aan mijn meisjes mee te geven.

 

Voor we kinderen hadden heb ik enorm veel gereisd. Ik heb veel continenten en landen bezocht, ook als solo-reiziger, en zou het liefst morgen weer vertrekken ;-). In de komende jaren willen we wel met ons gezin een verre reis maken. Mexico, Bolivië, Costa Rica, Argentinië en Myanmar vormen daarbij onze top 5 :-).

Mijn leukste/strafste anekdote

Deze tocht was letterlijk een zware :-). Om de verjaardag van mijn wandel-vriendin te vieren, zeulde ik de hele dag, naast al mijn andere proviand, een fles bubbels mee. Zij was super fit en vond het amper nodig om tussenstops te houden. Toen het begon te schemeren en de lucht roos, paars en goud begon te gloeien wilde ze eindelijk gaan zitten en konden we dan toch klinken op haar, en op deze prachtige tocht.

Wat ik zeker nog wil meegeven

Op mijn blog (www.tragegazelle.blog) en op Instagram (@tragegazelle) probeer ik nu en dan zaken te delen die me inspireren: receptjes, boekentips, uitstapjes en dus ook veel wandel- en fietstochten.

 

Die blog is eigenlijk ontstaan toen ik thuis was met een burn out, zo'n vijf jaar geleden. Ik had het toen nodig om mijn verhaal neer te schrijven en merkte dat anderen, lotgenoten, er ook iets aan hadden.

Toen ik herstelde en weer in het normale leven stapte ben ik blijven bloggen, maar dan meer over de uitstapjes die we maken. Ik merk dat ik ook daarmee anderen kan inspireren. Fijn! Als er ook maar één iemand iets aan heeft, ben ik al blij :-).

Zin in meer dagtrips?

Ga terug naar het overzicht, of gebruik de interactieve kaart van Komoot.

Zelf een dagtrip delen? Mail naar info@eenvoudigweg.be

Bergen in Oostenrijk, Schladming

Eenvoudigweg

VOOR AVONTUURLIJKE STAPPERS EN TRAPPERS

bottom of page