top of page

Home  >  Dagtrips  >  

Mathias Michielsen

De favoriete trip van:

Mathias Michielsen

Bekijk de kaart hier

of:

Download GPX

Packraft in de ruigste riviervallei van België

De ruigste riviervallei van België? Dat is die van de Semois! Vanaf het zuidelijkste puntje van België in Aarlen tot de monding in de Maas in Monthermé, kronkelt de Semois langs ontelbare meanders. De rivier snijdt als een blauwe ader door het rotsige landschap van de Gaume en Ardennen. Op de oevers werd een wandelpad aangelegd, de GR16, de pittigste van België.


Het startpunt van mijn favoriete dagtrip ligt in Alle-sur-Semois. Ik duik er meteen de GR16 op en wandel stroomopwaarts naar Poupehan. Onderweg gaat het stevig op en neer, van de rivier naar de top van de helling en terug. De route gaat langs de Crète de Frahan dat een indrukwekkend zicht geeft op de Semois en daalt af naar Frahan. Dat is een van de oude dorpjes met vele herinneringen aan de tabaksindustrie die vroeger de vallei deed floreren. Eenmaal aangekomen in Poupehan is het tijd door deel 2 van het avontuur. Packraften!


Packrafts zijn robuuste opblaasboten die je mee in je rugzak kan nemen. Vanuit de packraft krijg je een heel ander zicht op de omgeving. Vanaf de rivierbedding rijzen de hellingen steil naar boven uit het water. De uitstekende rotsen van Rochehaut & Frahan hangen dreigend in de lucht. Ook op het water is er veel te zien. Als je de afvaart goed timet, zit je in de bloeiperiode van de waterranonkel (mei-juni). Deze witte bloemen drijven dan op het water en hebben een enorme aantrekkingskracht op allerlei insecten. Een prachtig schouwspel. Ook de bever is nooit ver weg. Heerlijk om uit te kijken naar zijn knaagsporen of zelfs de burchten te bewonderen vanop de eerste rij.

Dagtrip ingezonden door:

Mathias Michielsen

Hey! Mijn naam is Mathias Michielsen, oprichter van Fagus Outdoor. Ik organiseer buitenactiviteiten om mensen in contact te brengen met de schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur. Zo ook op de Semois en vele andere rivieren in België en Nederland. Dobberend op het water kan je de natuur echt op je af laten komen en je volledig laten onderdompelen.


Ik ben bioloog en geïnteresseerd in alles wat groeit en bloeit op het land en te water. Te voet, met de packraft of mountainbike hou ik altijd minstens een half oog op de omgeving zodat ik zeker niets mis. Mijn leuze is: voor wie goed kijkt, is er altijd iets te zien!

Mijn leukste/strafste anekdote

De allereerste keer dat ik in een packraft zat, was in de winter op de Westelijke Ourthe. Het water stond hoog, er viel nog wat regen bij en het vroor aan de grond. Ideaal, dacht ik! 


Na twee minuten peddelen kwam iemand achter mij in de problemen en zocht ik de kant op om te kijken of ik kon helpen. Door die actie kwam ik onder een overhangende tak terecht en werd ik uit de packraft getrokken, plons de rivier in. De rest van de dag heb ik met natte kleren kunnen afwerken, maar ik was verdomd blij dat er een auto aan het eindpunt stond te wachten.

Wat ik zeker nog wil meegeven

Ga je graag eens mee op packraft microavontuur of liever bushcraften in de natuur? Bekijk dan onze website www.fagusoutdoor.be en hou de sociale media (@fagusoutdoor: instagram, facebook) in de gaten!


Toevoeging van Yves (van Eenvoudigweg): Mathias heeft met zijn packrafts een fantastisch concept uitgewerkt voor actieve natuurbeleving. Wat mij betreft is dit een must do voor iedere outdoor-liefhebber. Check dus zeker even de activiteitenkalender van Fagus Outdoor.

Zin in meer dagtrips?

Ga terug naar het overzicht, of gebruik de interactieve kaart van Komoot.

Zelf een dagtrip delen? Mail naar info@eenvoudigweg.be

Bergen in Oostenrijk, Schladming

Eenvoudigweg

VOOR AVONTUURLIJKE STAPPERS EN TRAPPERS

bottom of page