top of page

Home  >  Dagtrips  >  

Servaes Timmerman

De favoriete trip van:

Servaes Timmerman

Bekijk de kaart hier

of:

Download GPX

Packraft-Hike, diep in de Ardennen

Om ter plaatse te geraken moet je, of je nu met de auto rijdt of het openbaar vervoer gebruikt, hoe dan ook diep tot in de Ardennen gaan en kan je dus reeds bij de start genieten van al het moois dat België te bieden heeft. 


Eens je dan ter plaatse bent, in Maboge, merk je onmiddellijk dat dit kleine dorpje nog echt klein en authentiek is gebleven. Gelegen aan de Ourthe, daar waar deze nog heel ruig en ongestoord zijn weg kan gaan en dus enorm slingert door de naaldbossen van de Ardennen. Je parkeert je aan de parking aan de Ourthe net aan de brug. Met je rugzak met daarin een lichtgewicht packraft (opblaasbootje) en 4delige peddel erin, vertrek je langs de rechteroever stroomopwaarts. 


Het pad zelf is een best pittig met behoorlijk wat hoogtemeters, je zal snel genoeg voelen dat dit een kuitenbijter is. Ook al doe je slechts 8,5km al wandelend, toch zal dit met gemak als 12km aanvoelen.


Van zodra je bijna aan het Lac de Nisramont bent toegekomen, is het enige dat je moet doen je packraft opblazen en je lekker op de rivier zetten en de komende 12km slingerend door de bossen te dobberen of peddelen. De wereld ziet er werkelijk anders uit vanop de rivier. Er zullen veel wandelaars staan kijken naar hoe jij je amuseert op het water en je zal hun jaloerse blikken moeten afwenden met een vriendelijke "Bonjour".

Dagtrip ingezonden door:

Servaes Timmerman

Servaes Timmerman, geen vaste week of weekendinvulling... Professioneel Outdoor Gids in zowel binnen als buitenland. 


Wildwaterkajak-cursussen, winterexpedities in het Hoge Noorden, Sneeuwrakettochten in de Alpen, Beklimmingen van bergen, .... 


Kortom, 30tal weken per jaar in het buitenland voor enerzijds eigen avonturen, maar voornamelijk anderen hun avonturen tot een goed einde te laten komen. 


De tijd in België vul ik met het verzorgen van teambuildings en (buiten)sportactiviteiten voor groepen en individuen en scholen. In de weinige tijd die nog rest ben ik ook nog Lector aan de PXL hogeschool te Hasselt en doceer ik er aan de leerkrachten Lichamelijke Opvoeding in opleiding over Marketing en Magagement.

Mijn leukste/strafste anekdote

Ooit een beklimming aan het doen, materiaal meegenomen voor route "A", maar per ongeluk in een veel moeilijkere route "B" gekomen, waardoor we 150m ijs hebben moeten beklimmen zonder het nodige veiligheidsmateriaal... We zijn uiteindelijk op doorzettingsvermogen geraakt waar we moesten zijn, de top van de Aiguille d'Argentière :-)

Wat ik zeker nog wil meegeven

Als Outdoor Gids ben ik 10 jaar geleden gestart met mijn eigen bedrijf, Outdoor Animation. Naast de organisatie van verschillende reizen en cursussen, zijn er ook tal van dag en weekendactiviteiten die er vanuit Outdoor Animation worden georganiseerd.


Om iedereen zijn eigen avontuur te kunnen laten beleven, zijn we ook gestart met een unieke verhuur van buitensportmateriaal. Uniek in zijn soort, omvang en manier van werken. Op deze wijze kunnen we meer mensen naar buiten krijgen en zelfstandig op avontuur sturen.

Zin in meer dagtrips?

Ga terug naar het overzicht, of gebruik de interactieve kaart van Komoot.

Zelf een dagtrip delen? Mail naar info@eenvoudigweg.be

Bergen in Oostenrijk, Schladming

Eenvoudigweg

VOOR AVONTUURLIJKE STAPPERS EN TRAPPERS

bottom of page