top of page

Home  >  Dagtrips  >  

Yves Muyters

De favoriete trip van:

Yves Muyters

Bekijk de kaart hier

of:

Download GPX

Ny, het charmantste dorp van België

Deze wandeling vertrekt vanuit Ny, één van de mooiste dorpjes van de Ardennen. Maak je geen illusies, Ny telt drie straten en er zijn geen terrasjes of cafés. Er is zelfs geen bakker. De huisjes en straten van Ny zijn gewoon charmant mooi, wat het dorp een erg gezellige uitstraling geeft.


De eerste 6,7km van deze wandeling zijn verhard. Dat is een behoorlijk deel naar de Ardense normen. Maar toch zit je in het groen. Nadien ga je de bossen in, waar je hier en daar over een omheining moet klouteren (er zijn opstapjes). Deze omheinde stukjes groen zijn beschermd natuurdomein. De bijzondere sfeer die daar hangt maakt deze wandeling voor mij uniek.


Nadien wandel je door Hotton. Daar kan je eventueel even langs de bakker of een terrasje doen, om de laatste 5km langzaam aan weer naar boven te klimmen.

Dagtrip ingezonden door:

Yves Muyters

Ik ben Yves, initiatiefnemer van Eenvoudigweg en fervent loper, fietser,  wandelaar, etc. Kortom: actieve buitenmens. 


Wonen en werken doe ik in de zuidrand van Antwerpen, maar in het weekend kan je me vaak vinden in de Ardennen. Prachtige natuur en niet al te ver van huis, ideaal voor een weekendje weg.


Als je me écht laat kiezen zit ik nog het liefst van al in de bergen. Boven 2000 meter, waar geen boom meer groeit. Dat is mijn hoogte. Daar kom ik tot rust.

Mijn leukste/strafste anekdote

Tijdens mijn eerste meerdaagse bergwandeling bestond mijn 'waterdichte bovenlaag' uit een softshel en een doorzichtige poncho van de zeeman. Het was midden in de zomer, wist ik veel dat het zou gaan sneeuwen daar bovenop de Fluelapas (Davos, Zwitserland)! 


Alle andere wandelaars hadden hun thermisch ondergoed en regenkledij bij. De wandelaars die een dag eerder waren vertrokken, werden geconfronteerd met een sneeuwstorm en hadden dat materiaal dus ook echt nodig. Wat hebben we toen een geluk gehad! 


Het plezier was er niet minder om. Integendeel, daar ben ik verliefd geworden op de Zwitserse Alpen.

Wat ik zeker nog wil meegeven

Met mijn website www.eenvoudigweg.be wil ik anderen inspireren om op (meerdaags) wandel- of fietsavontuur te gaan. 


Even de smartphone uit en op een actieve manier de natuur beleven. De vrijheid die je dan voelt moet iedereen eens hebben meegemaakt. 


Hopelijk kan ik jou ook inspireren om lekker actief te zijn in de buitenlucht. 

Zin in meer dagtrips?

Ga terug naar het overzicht, of gebruik de interactieve kaart van Komoot.

Zelf een dagtrip delen? Mail naar info@eenvoudigweg.be

Bergen in Oostenrijk, Schladming

Eenvoudigweg

VOOR AVONTUURLIJKE STAPPERS EN TRAPPERS

bottom of page