top of page

Home  >  Dagtrips  >  

Lore

De favoriete trip van:

Lore

Bekijk de kaart hier

of:

Download GPX

Mooiste loopparcours Rivierenhof Antwerpen

Het Rivierenhof in Antwerpen is goed voor 135 hectare aan groen en voorzien van tal van kronkelende wegeltjes en paadjes. Variatie gegarandeerd! En dat allemaal op een steenworp van hartje Antwerpen.

Combineer het mooie Rivierenhof met het Park Groot Schijn, Ertbrugge of Bremweide voor nog extra veel variatie en vele kilometers loopplezier. Deze route van 10km combineert al een stukje van Park Groot Schijn met het Rivierenhof.

Ideaal als looproute of wandeling.

Dagtrip ingezonden door:

Lore

Je kan me verschillende uren in de week terugvinden op mijn loopschoenen, ergens in de buurt van Antwerpen. Sinds enkele jaren is lopen mijn grootste passie geworden, en dit liefst van al tussen de velden, in het bos of in de bergen.

Tijdens mijn looptochtjes (en wandelingen) in het groen kan ik mijn hoofd volledig leegmaken. Ik kan er volledig tot rust komen.

Mijn leukste/strafste anekdote

Mijn eerste meerdaagse trektocht in de bergen was in Polen. Hoewel we wisten dat het, ondanks dat het zomer was, heel koud zou zijn, zijn we toch verrast geweest door het weer. Ineens zaten we in de sneeuw... Maar geen stress, we zagen het, naïef als we waren, helemaal zitten om over de col naar de volgende hut te gaan. Enkele tientallen meters voor de col werd het echter zo steil dat we niet meer verder konden. Dat stuk had je de kettingen nodig die een meter onder de sneeuw lagen. Er zat dan ook niets anders op dan terug naar beneden en naar de vorige hut te gaan.

Aangezien dit mijn eerste ervaring met bergen was, wist ik niet hoe ik veilig kon afdalen. Ik had er dan ook niets beter op gevonden om gewoon op mijn poep naar beneden te glijden... Met vrieswonden als gevolg...

Lesje geleerd! Ondanks dit alles ben ik toch volledig verliefd geworden op de bergen!

Wat ik zeker nog wil meegeven

De route start aan de Runnerslabwinkel achteraan Sportoase. Uniek aan deze winkel is, dat er testschoenen staan die je op deze route kan uitproberen, terwijl je je spullen in een locker achterlaat. Nadien kan je hier ook een douche nemen.

Zin in meer dagtrips?

Ga terug naar het overzicht, of gebruik de interactieve kaart van Komoot.

Zelf een dagtrip delen? Mail naar info@eenvoudigweg.be

Bergen in Oostenrijk, Schladming

Eenvoudigweg

VOOR AVONTUURLIJKE STAPPERS EN TRAPPERS

bottom of page