top of page

Home  >  Dagtrips  >  

Michel

De favoriete trip van:

Michel

Bekijk de kaart hier

of:

Download GPX

Luswandeling Hertogenwald en Brackvenn

Met deze heerlijk lange dagtrip van 27,3km wandel je door bossen, venen en langs riviertjes. Dat is kort samengevat waaruit deze wandeling voornamelijk bestaat. 


Dat zorgt voor spectaculaire uitzichten en een mooi natuurbelevenis in de Hoge Venen.

 

De route bestaat uit een combinatie van de GR15 en de GR573, verbonden met een eigen route.

Dagtrip ingezonden door:

Michel

Ik ben Michel, woon in Brussel en hou van wandelen, lezen, geschiedenis, (geo)politiek, geografie.


Trektochten zijn voor mij de ultieme vorm van wandelen. Dat wil daarom niet zeggen dat ik recreatief wandelen of dagwandelingen minderwaardig vind. Maar bij trektochten komt zoveel meer kijken, zoals het plannen van de tocht, de zoektocht naar het juiste materiaal en de totaalbeleving van meerdere dagen op pad te zijn in de natuur.


Een wagen heb ik niet, maar met het openbaar vervoer kom je al een héél eind.

Mijn leukste/strafste anekdote

Tijdens de coronapandemie las ik een artikel op VRT NWS getiteld "Steeds meer wildkakkers in het bos, want mensen vinden geen toilet meer". Hoe grappig dit ook mag klinken, er zijn twee dingen waar ik - en zeer waarschijnlijk ik niet alleen - me mateloos aan erger als ik het onderweg tegenkom, namelijk vuilnis en uitwerpselen.

 

Tijd voor een ludieke - doch serieuze aanpak: ik schreef een blogpost 'Wildkakken in 6 stappen', met praktische tips & tricks. Compleet met materiaallijst en schepjes-reviews :-)

 

En als kers op de taart: wie zich - na het lezen van m'n blogpost - verder wil verdiepen in de materie kan ik het boek "How to shit in the woods" aanbevelen!

Wat ik zeker nog wil meegeven

Op m'n website bundel ik al mijn wandelverslagen van zowel trek- als dagtochten. Ik doe dit nog maar recentelijk, dus je zal hier voornamelijk mijn wandeltochten vanaf 2017 terugvinden. 


In de eerste plaats kies ik voor tochten dicht bij huis, dus België en de omringende buurlanden. Ik ben van mening dat je voor heel wat schoons ook gewoon dicht bij huis kan blijven.

Zin in meer dagtrips?

Ga terug naar het overzicht, of gebruik de interactieve kaart van Komoot.

Zelf een dagtrip delen? Mail naar info@eenvoudigweg.be

Bergen in Oostenrijk, Schladming

Eenvoudigweg

VOOR AVONTUURLIJKE STAPPERS EN TRAPPERS

bottom of page