top of page

Home  >  Dagtrips  >  

Dorien Draps - Op Wandel

De favoriete trip van:

Dorien Draps - Op Wandel

Bekijk de kaart hier

of:

Download GPX

Een stevige hike in Ouren

De drukke wandelpaden beu? Zoek het onbekende op en ga touren in Ouren! Om dit kleine dorpje tegen de grens met Luxemburg en Duitsland te bereiken, zit je eventjes in de wagen. Vanuit Leuven bijna 2 uur om precies te zijn. Maar voor wat hoort wat, want tijdens onze wandeling van 17 km kwamen we slechts een handvol wandelaars tegen.

 

Ouren is een klein dorpje in het Ourdal, een vallei rond de Our-rivier. Het is een plek waar de tijd een beetje is blijven stilstaan. Er is ook amper bereik, een modern teken van afzondering. Naast de knappe natuur is ook de sereniteit iets wat je meteen overvalt. Eerst maakt het je rustig. Dan doet het je keihard popelen om op ontdekking te gaan.

 

Blauwe cijfers op een wit bordje wijzen je de weg doorheen deze Belgische versie van de Vogezen, met vlakbij het Duitse Eifelgebied. Onze route start aan knooppunt 17, een kleine parking bij een brugje over het water. Vrij snel klimmen we de hoogte in en vanuit een dennenbos genieten we van het eerste uitzicht over de vallei.

 

De toon is gezet, want ook de rest van de wandeling is om ‘u’ tegen te zeggen. Desolate bossen met torenhoge bomen, waarvan de voeten worden warm gehouden door een bedje van het groenste mos. Solitaire wegjes langs solitaire beekjes. En hier en daar een stevige klim, met een magnifiek uitzicht als beloning. Op het einde van de wandeling komen drie landsgrenzen samen: België, Luxemburg en Duitsland. Hier bruist een soort energie die de vallei een vredig karakter geeft. Neutraal van aard, en toch met de wereld aan de voeten. Peace in the Valley.

 

Ook touren in Ouren? Check dan de route op Komoot of stel zelf je route samen met de handige app van OstBelgien.

 

Dit zijn de knooppunten die wij hebben gevolgd: 17-20-24-82-81-25-14-10-18-33-17

 

Auf Wiedersehen, Ouren. We’ll be back!

Dagtrip ingezonden door:

Dorien Draps - Op Wandel

Hi there! Mijn naam is Dorien: ziel, pen en stem achter de wandelblog en podcast ‘Op Wandel’. Zot van de buitenlucht en lover of all things slow. Twee jaar geleden ontdekte ik de kracht van het wandelen. Dagelijks mijn lichaam de beweging geven die het nodig heeft en tegelijkertijd vertoeven in de natuur: het had een onmiddellijk, positief en blijvend effect op mijn gemoed én op mijn lijf. Wat wandelen voor mij heeft gedaan, dat wil ik met iedereen delen. Et voilà: zo is Op Wandel geboren.

 

Het doel? Het idee dat wandelen iets geitenwollensokken-achtig is de wereld uit helpen. Denk daarom dus in frisse outdoor vibes en wandelverhalen gebracht op een down-to-earth manier. En zoveel mogelijk mensen aan het wandelen krijgen, dat ook. Want buiten is het beter dan binnen.

 

 

Mijn leukste/strafste anekdote

Geen strafste of zotste verhaal, maar wel een woordje van aanmoediging. Tot twee jaar geleden had ik nog nooit echt gewandeld. Het outdoorleven was niet aan mij besteed. Althans, dat dacht ik. Ik dacht dat er geen avonturier in mij zat.

 

Tot ik op een dag gewoon naar buiten wou. Ik genoot zo van dat buiten zijn dat ik er nooit meer mee ben gestopt. Daar, tijdens die eerste wandelingen, besefte ik: outdoor is voor iedereen. Avontuur is voor iedereen.

 

Fast forward naar vandaag - twee jaar later. Ik wandel bijna elke dag en maakte mijn eerste meerdaagse trektochten. En geloof of het niet: ik vind het plezant om met een backpack rond te zeulen en te leven van alles wat in die backpack zit. Er is eigenlijk niets leuker dan dat. En al wandelend ben ik al op de mooiste plekken gekomen die ik ooit heb gezien.

 

Weet je... Het lijkt altijd groter, zwaarder of moelijker dan het is. Maar eens je daar op die berg staat, dan kan je de wereld aan. Dus stop met twijfelen. Zet die eerste stap. Boek die reis. Verdwaal op een trail. Krijg blaren. Zet in de gietende regen je tent op. Geloof in jezelf. Want ja, ook jij bent een avonturier.

 

Wat ik zeker nog wil meegeven

Ontdek nog meer leuke routes, wandeltips, tricks en inspiratie op:

 

www.opwandel.be

www.instagram.com/opwandel

Zin in meer dagtrips?

Ga terug naar het overzicht, of gebruik de interactieve kaart van Komoot.

Zelf een dagtrip delen? Mail naar info@eenvoudigweg.be

Bergen in Oostenrijk, Schladming

Eenvoudigweg

VOOR AVONTUURLIJKE STAPPERS EN TRAPPERS

bottom of page