top of page

Home  >  Dagtrips  >  

Jan Puype

De favoriete trip van:

Jan Puype

Bekijk de kaart hier

of:

Download GPX

Domein Solvay en het Zoniënwoud

De wandeling start in het regionaal domein Solvay in Terhulpen.


Adres: Chaussée de Bruxelles 111, 1310 Terhulpen (of 'La Hulpe')

Opgelet, voor je GPS kan je beter Restaurant ‘Ernest’ invoegen: Avenue Ernest Solvay 112, 1310 Terhulpen. Rijd van aan het rond punt richting Terhulpen, de wandeling start 50 meter verder. Er is parkeermogelijkheid aan de kant van de weg.


Bij de start van de wandeling wandel je meteen voorbij drie indrukwekkende sequoia's. Later ga ja voorbij het kasteel van Terhulpen, waarbij je je mogelijk afvraagt waarom daar in godsnaam een obelisk staat te pronken. Vervolgens kan je genieten van het Zoniënwoud om nadien langs het Folon Museum te wandelen en zo de cirkel rond te maken. Verwacht je aan een aangename combinatie van park en bos, gevuld met heel wat historische highlights (waarover ik je graag meer vertel tijdens een van m'n wandelingen; zie onderaan deze pagina).


Dagtrip ingezonden door:

Jan Puype

Ik ben m'n carrière gestart als journalist. Bij De Tijd dan nog wel, en later voor VRT. Later schreef ik ook twee boeken en startte ik een eigen zaak in keynote speakers. Nu ben ik gids. Of beter: vertelwandelaar. Dat brengt mijn twee grote passies samen: onderzoek en natuur. 


In de vroege uurtjes vind je me voornamelijk met m'n neus in de boeken en archieven. Op zoek naar de rijke historiek van Terhulpen en omstreken. Na al dat leeswerk moet je me buiten gaan zoeken. Niets beters dan een lange wandeling om je brein te resetten. Tegelijkertijd vind ik het erg interessant om al dat buitenleven te bekijken en proberen te begrijpen.


Dit alles deel ik nu dus met anderen als vertelwandelaar. En het is in dat kader dat Yves me contacteerde om een dagtrip uit te werken voor Eenvoudigweg. Ik nam Yves dus mee op één van m'n wandelingen, hopelijk kan jij er ook van genieten.

Mijn leukste/strafste anekdote

Ik organiseer vertelwandelingen. Deze wandelingen duren enkele uren tot meerdere dagen. Tijdens de voorbereiding van een meerdaagse wandeling bleken alle accomodaties plots vol te zitten. Omwille van COVID-19 kwamen alle uitgestelde verblijven immers samen van zodra men weer buiten mocht. Alleen in de superdure hotels kon ik nog terecht. 


Stress, of opportuniteit? Ik maakte van de nood een deugd en organiseerde dan maar een luxeversie van m'n verteltrip: langs de chiqueste hotels, compleet met sauna/wellness en 5-gangendiners. Het zal je niet verbazen dat m'n deelnemers dat wel konden appreciëren na een lange wandeling!

Wat ik zeker nog wil meegeven

Met m'n eigen zaak 'Keep on walking' vertel ik alles wat er te weten valt over de omgeving van Terhulpen. Ik doe dit zowel voor ondernemingen als particulieren. 


Ook de wandeling in domein Solvay kan je bij me boeken. Daarbij vertel ik over sequoia's als statussymbool, de - toch wel gevoelige - verhuis van de kapel op het domein, het Terhulpse paleis van Versailles met haar mysterieuze obelisk, en nog veel meer.


Verder organiseer ik ook meerdaagse vertelwandeltochten volgens verschillende formules (tot en met luxe-editites, zo blijkt).


Een website heb ik nog niet, voor info en boekingen kan je terecht op m'n facebook pagina.

Zin in meer dagtrips?

Ga terug naar het overzicht, of gebruik de interactieve kaart van Komoot.

Zelf een dagtrip delen? Mail naar info@eenvoudigweg.be

Bergen in Oostenrijk, Schladming

Eenvoudigweg

VOOR AVONTUURLIJKE STAPPERS EN TRAPPERS

bottom of page