top of page

Home  >  Dagtrips  >  

Servaes Timmerman

De favoriete trip van:

Servaes Timmerman

of:

Download GPX

Dijlevallei Trein-Wandel-Dobber dagje

Het leuke aan deze dagtrip is de combinatie van zowel openbaar vervoer, als je eigen benen en gebruik maken van een waterweg om in totaal 40tal km af te leggen.


Van waar je ook komt in België, je neemt gewoon de trein tot in Leuven. Van daar pak je de lokale boemeltrein tot in Sint Joris Weert. Daar wandel je bijna onmiddellijk in een natuurgebied "De Dode Bemde" en merk je onmiddellijk hoe groen de omgeving rond Leuven werkelijk is. Je kan er door weilanden waar koeien en schapen vrij staan te grazen, je passeert enkele grote plassen waar je vanuit een vogelkijkhut met wat educatieve borden erbij meer kan ontdekken over de flora en fauna, .... 


Na een tijdje kom je terug aan een autoweg waar ook "The Shelter" gelegen is. Dit is alvast een ideale middagplaats om je picnic op te eten of hier op hun terras iets fris te drinken. Als je hen de groeten doet van Servaes gaan ze je met veel liefde ontvangen en verzorgen. Vermits deze trip zo goed als in mijn achtertuin loopt en ik al jarenlang met het familiebedrijf "The Shelter" samenwerk hebben we een speciale band ontwikkeld.


Je hebt uiteraard je rugzak mee met daarin een lichtgewicht opblaasbare boot (een packraft) in. Aan de overkant van de straat is een officiële instapplaats en ook voldoende ruimte om je spullen in elkaar te steken. Eens vertrokken slinger je door een rustiek landschap dat meer bochten maakt dan je onthouden kan (het zijn er 27 ;-) ) tot je aan de ring van Leuven komt. Eens je Leuven begint in de varen is het wat uitdagender en leer je deze stad ook kennen langs een andere manier. Je ziet de oude historische omwalling met uitkijktorens, je passeert schoolgebouwen langs de achterkant, je kijkt binnen in de mensen hun stadstuintjes die over de dijle hangen en je kan genieten van nieuw gerestaureerde delen van de stad.


Eens je aan het eindpunt komt kan je, nadat je alles terug in je rugzak hebt gestoken, rustig wandelen naar het treinstation om terug naar huis te gaan, of je kan de stad in trekken voor enkele leuke plekjes om iets te gaan eten. Aangezien ik zelf geboren en getogen ben in Leuven kan ik je uiteraard massa's plekjes aanraden, maar dat zou ons te ver brengen....dus bel me gewoon even op en ik geef je de wegbeschrijving naar het restaurant dat je wil :-)

Dagtrip ingezonden door:

Servaes Timmerman

Servaes Timmerman, geen vaste week of weekendinvulling... Professioneel Outdoor Gids in zowel binnen als buitenland. 


Wildwaterkajak-cursussen, winterexpedities in het Hoge Noorden, Sneeuwrakettochten in de Alpen, Beklimmingen van bergen, .... 


Kortom, 30tal weken per jaar in het buitenland voor enerzijds eigen avonturen, maar voornamelijk anderen hun avonturen tot een goed einde te laten komen. 


De tijd in België vul ik met het verzorgen van teambuildings en (buiten)sportactiviteiten voor groepen en individuen en scholen. In de weinige tijd die nog rest ben ik ook nog Lector aan de PXL hogeschool te Hasselt en doceer ik er aan de leerkrachten Lichamelijke Opvoeding in opleiding over Marketing en Magagement.

Mijn leukste/strafste anekdote

Zelf al enorm veel trips gedaan, maar om binnen België te blijven en bij het packraften, kan ik even vertellen over die keer dat ik dacht een stukje van de leie te varen nabij Drongen in Gent. Ik werd er prompt in een wereld van overvloed gedropt! Je dobbert er in de tuinen van enorme villa's van de rijksten der rijken. Het werd plots een heel ander avontuur met helemaal andere dingen waar ik me kon over verbazen. Het is me alvast fel bij gebleven!

Wat ik zeker nog wil meegeven

Indien je zelf geen packraft-materiaal voorhanden hebt: Vermits Leuven de thuisbasis is voor mij en mijn bedrijf Outdoor Animation, kan je gerust even van aan het station van Leuven tot aan onze verhuurlockers komen en hier je packraft materiaal voor de dag komen halen. Na de dag kan je ze hier gewoon terug leggen. Openingsuren hebben we niet, dus maximale vrijheid, de lockers zijn altijd beschikbaar.

 

Alle info op www.outdooranimation.be

Zin in meer dagtrips?

Ga terug naar het overzicht, of gebruik de interactieve kaart van Komoot.

Zelf een dagtrip delen? Mail naar info@eenvoudigweg.be

Bergen in Oostenrijk, Schladming

Eenvoudigweg

VOOR AVONTUURLIJKE STAPPERS EN TRAPPERS

bottom of page