top of page

Home  >  Dagtrips  >  

Maaike (@ga_eens_wandelen)

De favoriete trip van:

Maaike (@ga_eens_wandelen)

Bekijk de kaart hier

of:

Download GPX

De Haspengouwse parels van Mettekoven

Een wandeling door Haspengouw is altijd een aanrader. De streek is zo rijk aan variatie dat je nooit een saaie kilometer wandelt.

 

Het plaatsje Mettekoven (Sint-Truiden) krijgt de stempel van een 'Grand Cru' landschap. En dat kan ik alleen maar beamen. Brede Romeinse kasseiwegen slingeren tussen de talrijke fruitboomgaarden. Kastelen worden er omgeven door uitgestrekte heuvellandschappen. En intieme bospaden voeren je langs de beekvallei terug naar de dorpskern van Mettekoven.

 

Probeer hier echt de combinatie van de wandelroutes te maken (rood-blauw-oranje). Iedere wandeling heeft zijn eigen karakter en door ze te combineren beleef je Haspengouw op zijn best.


Stap ook even af van de oranje route van Mettekoven en wandel zo'n 600 meter verder naar het Zwevende kapelletje van Frits Jeuris (Helsheaven).  Het ziet er in de verte heel klein uit, maar het heeft echt iets buitengewoon. En het zicht dat je krijgt wanneer je in het kapelletje staat, is om 'U' tegen te zeggen. Echt een belevenis op zich!

Dagtrip ingezonden door:

Maaike (@ga_eens_wandelen)

Ik ben Maaike en ik woon in Genk, één van de groenste centrumsteden van Vlaanderen. Ik prijs mij heel gelukkig dat ik in Limburg woon, want mijn vrije momenten breng ik graag in de natuur door en daar hebben we in Limburg geen gebrek aan.

 

Wandelen is voor mij investeren in mijzelf. Door te wandelen neem ik de tijd om te ontspannen, om in de buitenlucht te zijn en om te bewegen. Heerlijk toch!

 

Mijn leukste/strafste anekdote

Edit: dit stukje is geschreven door Yves van Eenvoudigweg.


Voordat ik Maaike vroeg of ze misschien een dagtrip wou insturen, volgde ik haar al een tijdje op instagram (@ga_eens_wandelen). Haar prachtige foto's en grote collectie wandelingen op haar website spraken me meteen aan. Maaike is duidelijk graag buiten. Heerlijk.


Al chattend probeerden we een moment te vinden om er samen op uit te trekken. Niet zo vanzelfsprekend met twee overvolle agenda's en toch een totaal andere woonplaats. Dan maar via videocall. Zelden zo vlot kunnen praten met iemand die ik helemaal niet ken. Misschien zit die gedeelde passie voor wandelen er voor iets tussen?


De dagtrip werd - zoals je kan zien - een feit. En nog veel leuker: Maaike schreef zich zelfs in voor een groepsreis van Eenvoudigweg, zo zullen we toch nog 'live' kunnen kennismaken!


Einde van de edit; back to Maaike.

Wat ik zeker nog wil meegeven

Waarom ik begon te wandelen?

Ik zocht een manier om alle stress van mij af te zetten en tot rust te komen.

De oplossing vond ik in het wandelen. Zodra die wandelschoenen aan zijn, de deur achter mij dicht valt en ik de natuur intrek valt alles in de plooi.

Door te wandelen ging ik terug voor mezelf zorgen.

En zo is @ga_eens_wandelen geboren. Om mensen te inspireren om hetzelfde te doen en om leuke wandelplaatsen met hen te delen.

 

Geniet jij ook zo van wandelen? Super!
Want: wandelen is de haast uit je hoofd halen en alles even laten lopen!


Neem zeker eens een kijkje op m'n website. Voor een dagelijkse portie wandel-motivatie kan je ook op m'n instagram terecht.

Zin in meer dagtrips?

Ga terug naar het overzicht, of gebruik de interactieve kaart van Komoot.

Zelf een dagtrip delen? Mail naar info@eenvoudigweg.be

Bergen in Oostenrijk, Schladming

Eenvoudigweg

VOOR AVONTUURLIJKE STAPPERS EN TRAPPERS

bottom of page